top of page

Pågrepet på vei til Thailand - dømt for millionbedragerier

En mann i 20-årene er i Oslo tingrett dømt til tre år i fengsel for medvirkning til phishing-bedragerier for til sammen 5,5 millioner kroner, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Nettsvindel

Mannen er tidligere ustraffet, skriver politiet i pressemeldingen. Der går det fram at mannen også idømt et erstatningsansvar på i overkant av 2 millioner kroner. 


Phishing, på norsk også kalt nettfisking, er en betegnelse på digital snoking eller «fisking» etter sensitiv informasjon, som passord eller kredittkortnummer.


– I dommen konkluderer tingretten med at mannen har vært en del av et svært profesjonelt og internasjonalt bedragerimiljø og at han medvirket til bedrageriet ved å stille kontoen sin til disposisjon for bedrageriene, samt rekruttere andre hvitvaskere, heter det i pressemeldingen. 


Facebook Thaifeber

Mannen erkjente ikke straffskyld i retten, og har anket dommen. Han ble pågrepet på Gardermoen den 6. februar i år idet han boardet et fly på vei til Thailand via Dubai. Han ble varetektsfengslet neste dag og påtalemyndigheten vil be ham om å sitte i varetekt fram til rettskraftig dom.


Aktor og påtaleansvarlig politiadvokat Alexander Øien sier han er fornøyd med dommen.


– Vi noterer oss også at retten har fulgt påtalemyndigheten i synet på at det bør gjelde et strengt straffenivå for medvirkere til phishing-bedragerier i alle ledd – også dem som medvirker til bedrageriene gjennom såkalt muldyrvirksomhet, sier han.


– I forbindelse med pågripelsen ble det avdekket flere bedragerimanus på domfeltes telefon, med fraser og formuleringer som brukes i forbindelse med denne type svindel.


– Sammen med de øvrige bevisene i saken har politiet grunn til å tro at pågripelsen har forhindret mannen fra å begå planlagte phishing-bedragerier fra utlandet, skriver politiet i pressemeldingen.


Annonsere hos oss Thaifeber

Comments


bottom of page