top of page

Pattayas barer er desperate etter å åpne igjenCovid-19 pandemien har rammet Pattayas barer hardt. Noen har pakket sammen og gitt opp allerede. De resterende er desperate etter at regjeringen må lette på begrensningene slik at de kan åpne igjen. I mellomtiden må de betale leie for etablissementet, i tillegg til å ta vare på de ansatte.

59 år gamle “Saengdeuan”, som har drevet den kjente TJ Bar i 16 år, var i tårer da hun fortalte Nation TV at hun ikke kunne svikte de ansatte."Hva annet skal jeg gjøre?" Jeg må bare vente til turistene kommer tilbake. ”

Og akkurat det med turister kan man se langt etter. Selv om regjeringen lar barene åpne igjen i begynnelsen av juli (kanskje), er kanskje ikke synet av utenlandske turister det første man får se.


44 år gamle “Buapha”, som eier puben Blue Marlin, ba regjeringen om å la henne åpne. Hun sier at det kanskje ikke er noen utenlandske turister, men at hun kunne betjene thaier i mellomtiden. «Ja, det vil i det minste være noe."


Pattayas økonomi er nesten helt avhengig av turisme. Mens byens strender fikk lov til å åpne igjen sist mandag, er puber og barer fortsatt stengt, og det er forbudt for restauranter å selge alkohol, slik at titusener fortsatt er uten arbeid. Mange av arbeiderne har returnert til landsbygda for å bo hos sine familier.

KILDE: thaivisa|Nation TVbottom of page