top of page

Phuket kan bli første område som åpnes for Turister

Når Tourism Authority of Thailand nå vurderer hvordan landet trygt kan åpne sine grenser, melder Bangkok Post at det er foreløpige planer for å starte prosjektet med Phuket, muligens i oktober. Generaldirektør for avdeling for helse, Panpimon Wipulakorn, sier Phukets posisjon som en selvstendig øy betyr at det ville være lettere å kontrollere et eventuelt potensielt Covid-19-utbrudd etter gjenåpning.

Foto: Artur WayaneI løpet av den første bølgen av Covid-19-utbruddet i Thailand, hadde Phuket den høyeste frekvensen av infeksjoner i landet, per innbygger, mest konsentrert i Patong- og Bang Tao-områdene.


I mellomtiden sier TAT-talskvinne Thapanee Kiatphaibool hvis Thailand ikke åpner for utenlandske turister i løpet av det siste kvartalet, vil antallet internasjonale besøkende gå ned til under 7 millioner i år.


I løpet av første halvår av 2020 var tallet 6,69 millioner, ned 66% sammenlignet med i fjor. TAT forventer at inntektene i år vil være nede på 1,23 billioner baht, nesten halvparten av fjoråret.


Regjeringen kunngjorde nylig fase 6 i den gradvise gjenåpningen av de thailandske grensene. Dette gir adgang til kongeriket for flere kategorier av utlendinger, inkludert filmbesetning, medisinske turister og Thailand elite Visa-innehavere. Dette har ført til en økning i behovet for alternative statlige karanteneinnretninger, med flere hoteller i Bangkok og Phuket som har lagt seg fram til vurdering. TAT sier at de som kommer inn i landet på flyreiser til Phuket vil bli ført direkte til et ASQ-anlegg, og legger til at flere utenlandske turister kunne få lov til å reise inn fra oktober.


Kilde : The Thaiger Bangkok Post
bottom of page