top of page

Regjeringen gjør helomvending i planene om å tillate utenlandsk eierskap

Regjeringen gjør helomvending i planene om å tillate utenlandsk eierskap i eiendom, helomvendingen kommer etter at forslaget har møtt stor motstand.

Utkastet til direktiv som tillater rike utlendinger å kjøpe land er trukket tilbake for å høre opinionen, sa visestatsminister og energiminister Supattanapong Punmeechaow i dag (mandag).


Innenriksminister Anupong Paochinda signerte en ordre om å tilbakekalle regjeringens godkjenning for ordningen.

Etter den offentlige høringen vil relaterte byråer vurdere offentlige kommentarer før de foreslår en ny ordning for regjeringen, heter det i en uttalelse fra regjeringen.

Innenriksdepartementet hadde fredag ​​(4. november) sendt direktivutkastet til statsrådssekretariatet.


Det forventes nå at kabinettets sekretariat vil inkludere behandlingen av utkast til direktiv som særskilt dagsorden på statsrådsmøtet tirsdag (8. november).

Den 25. oktober gikk regjeringen med på forlaget om å la utlendinger kjøpe 1 rai med land til boligformål, forutsatt at de investerer minst 40 millioner baht i landet.


Forslaget var utarbeidet av innenriksdepartementet i mai med sikte på å tiltrekke seg utenlandske investeringer og bringe utlendinger med spesialkompetanse til Thailand. Kabinettet brukte imidlertid måneder på å godkjenne forslaget og lytte til meninger fra flere berørte byråer.


Supattanapong sier at ediktet for tiden er under behandling hos statsrådet, for å "finjustere" ordlyden, og la til at den utenlandske grunneierskapsplanen bare er et "alternativ".


Han sa også at regjeringen nå må forklare utlendinger hvorfor planen må trekkes tilbake.Kilde: The Nation Thailand

Comments


bottom of page