top of page

Regjeringen tar sikte på å oppheve de siste reiserestriksjonene innen utgangen av Juli

Thailands regjering tar sikte på å fjerne de gjenværende reiserestriksjonene innen utgangen av juli i et forsøk på å øke turismen ytterligere, sa en kilde i helsedepartementet til Thai Enquirer mandag.


I begynnelsen av mai fjernet regjeringen kravet om PCR-test for fullvaksinerte og senket antall karantenedager for uvaksinerte.


(annonse)


Thailand har imidlertid beholdt det mye kritiserte Thailand-Pass systemet for å sikre at de reisende laster opp dokumentene sine. Det kontroversielle systemet krever at reisende søker om Thailand-pass gjennom et offisielt nettsted.


(annonse)


Ifølge en kilde i folkehelsedepartementet, planlegger regjeringen å fjerne alle gjenværende restriksjoner, inkludert obligatorisk karantene og Thailand-passe systemet senest innen slutten av juli.


(annonse)"Regjeringen ønsker å behandle viruset som endemisk, og Omicrons spredning betyr at det uansett ikke er noen vits i å prøve å stoppe internasjonal spredning," sa kilden til Thai Enquirer.

Det eneste mulige forbeholdet, ifølge kilden, er at hvis det er en ny og dødeligere mutasjon som dukker opp, så vil regjeringen måtte revurdere sin politikk.


(annonse)


"Det er imidlertid usannsynlig siden seniorepidemiologer har informert regjeringen om at fremtidige mutasjoner sannsynligvis vil gjøre viruset enda mildere før viruset blir noe som ligner en alvorlig forkjølelse," sa kilden.


(annonse)


Nesten 240 000 mennesker har registrert seg med Thailand Pass siden innreisebestemmelsene ble lempet på i begynnelsen av mai, rapporterte CCSA fredag. Regjeringen håper å ta imot 7-10 millioner besøkende i 2022, og 20 millioner i 2023.


Kilde: thaienquirer


Comments


bottom of page