top of page

Rehabiliteringen av Thai Airways kan strekke seg så langt som 7 år

Prosessen med rehabilitering for Thai Airways International kan ta så lang tid som syv år, ifølge juridisk rådgiver for flyselskapet, Kitipong Urapeepatanapong.

Etter konkursdomstolens aksept av flyselskapets innlevering forrige måned, har det kommet fram at det kan ta mellom fem måneder til et år å utarbeide en plan for rehabilitering.

Etter dette vil en tidsramme på omtrent fem år være nødvendig for å gjennomføre planen, med mulighet for å forlenge tiden med to år.

Urapeepatanapong snakket med media tidligere i dag og sa: "Thai Airways rehabiliteringsplan bør avsluttes innen syv år, som kan omfatte gjeld til egenkapitalomregning, salg av eiendeler eller egenkapitalinjeksjon."

Siden innsendelsen av konkursrekonstruksjonen har Thai Airways utnevnt fire nye styremedlemmer, en av dem trakk seg på grunn av han tidligere hadde hatt stilling som visepolitisk finansminister.

Det har også vært uttrykt stor frustrasjon over at kunder som hadde kjøpt billetter fra flyselskapet ikke kunne få tilbakebetalt innbetalt beløp før etter minst seks måneder. Dette har ført til at Forbrukerrettighetssenteret har krevd tiltak for å beskytte kundene som ikke har fått benyttet billettene på grunn av covid-19.

Den første rettsmøtet for Thai Airways ved Konkursretten er planlagt til 17. august. Hvis planen for rehabilitering blir akseptert, vil det bli oppnevnt en styrer.

Comments


bottom of page