top of page

Reiselivsnæringen oppfordrer myndighetene til og skrote Thailand Pass

Reiselivsnæringen ønsker å fjerne kravet til RT-PCR-testing og skrote Thailand Pass da næringen er bekymret for effekten av Russlands invasjon av Ukraina.

Hotelleiere ønsker å fjerne kravet til RT-PCR-testing sammen med Thailand-passet fordi den russiske invasjonen av Ukraina har skapt svært mørke utsikter for turismen. I følge Bangkok Post sier hotelleiere nå at de frykter at invasjonen kan føre til at internasjonale ankomster faller til 10 % av nivåene før pandemien.


Bill Heinecke, grunnlegger og styreleder for den globale hotelloperatøren Minor International, gjentok i går sin oppfordring på Thailand Tourism Forum om at regjeringen må droppe Thailand Pass-systemet.


Hvis landet virkelig ønsker å gå videre, må regjeringen oppheve restriksjonene umiddelbart, sa Heinecke.


Han sa at thailandsk turisme i andre kvartal kunne være bedre gitt en enorm oppdemmet etterspørsel, kjent som hevnreiser, som ville gå til spille hvis regjeringen ikke forenkler reglene.


Heinecke sa at regjeringen burde erkjenne at det eneste som kan hjelpe hotelleiere og ansatte er å åpne grensene, ettersom Thailand henger etter konkurrentene til tross for at de er de første som gjenåpner i regionen.


Uten denne innsatsen vil reiselivssektoren møte mer arbeidsledighet, da hotelleiere som har ansatt arbeidere vil bli tvunget til å permittere flere, sa han.


Heinecke sa at Thailand burde følge andre land som USA, Storbritannia, store deler av Europa, Filippinene, Midtøsten og til og med Kambodsja, som er helt åpne for turister.


"Thailand konkurrerer med reglene, ikke med andre land, siden regjeringen gjør det så vanskelig,"


Heinecke advarte om at regjeringens mål om å tiltrekke seg 10 millioner turister i år, står i fare dersom gjeldende regler består. "10 millioner turister"-målet var en spådom fra turistmyndigheten i Thailand i begynnelsen av 2022.


Dessuten må regjeringen bidra til å stimulere flytrafikken fra flere land, spesielt Indiske-Lavprisselskaper, sa han.


Til tross for en avtale om en reiseboble, er det fortsatt ingen tilgjengelige flyreiser til Phuket eller Thailand fra India.Heinecke sa at den eskalerende konflikten mellom Russland og Ukraina hadde resultert i kanselleringer fra hele verden.


Thailand har sett flere kanselleringer fra det russiske markedet enn hoteller i Europa, noe som gjør at ankomstmålet på 10 millioner blir enda vanskeligere å oppnå, sa han.


Stephan Vanden Auweele i Asset World Corporation, sa at begrenset luftrom på grunn av krigen mellom Russland og Ukraina vil avskrekke turister, ettersom omveier vil resultere i 1-2 ekstra timer reisetid.


Marisa Sukosol Nunbhakdi, president for Thai Hotels Association, sa at turist Covid-infeksjoner har vært ubetydelige sammenlignet med eksisterende smittetall i landet.


I tillegg har regjeringen oppmuntret lokalsamfunn til å leve med viruset, sa hun. Hvis regjeringen erklærer Covid-19 for å være endemisk og avskaffer Test & Go-ordningen, kan turister reise sømløst med kun et vaksinebevis og et negativt RT-PCR-testresultat før avreise, sa Marisa.


Kilde: Bangkok Post

Comments