top of page

Risikerer fengsel etter kritikk mot en Resort på Tripadvisor

Hvis han blir kjent skyldig, risikerer han to års fengsel.

Mange hoteller i Thailand står nå nærmest tomme på grunn av koronapandemien, men flere holder likevel åpent, og i sommer besøkte Wesley Barnes øya Koh Chang der han tok inn på en strand resort.


Foto: Tripadvisor


Oppholdet ble imidlertid ikke slik han hadde forventet, og i et innlegg på Tripadvisor i juli skrev han at de ansatte var uvennlige og at de oppførte seg om de ikke ønsket noen gjester.

Det har ført til at han nå er siktet for å ha ødelagt hotellets rykte. Han anklages også for å ha kranglet med ansatte etter at han nektet å betale en avgift for alkohol som han tok med seg til hotellet, opplyser politiet på Koh Chang til nyhetsbyrået AFP.


Barnes, som jobber i Thailand, ble pågrepet av innvandringsmyndighetene og brakt tilbake til øya, der han ble sittende i arresten en kort periode før han ble løslatt mot kausjon.Foto: Tripadvisor


Lovene som dekker ærekrenkelser i Thailand har lenge blitt sett på som problematiske, siden de ofte brukes av bedrifter og innflytelsesrike personer for å skremme kritikere.


Maksimumsstraffen som en etter loven kan risikere er to års fengsel, sammen med en bot på 200 000 baht.


Oppdatering:


Commenti


bottom of page