top of page

Salg og markedsføring av alkohol på nettet er forbudt fra 7. desember

Fra 7. desember vil du ikke lenger, kunne kjøpe alkohol online i Thailand, ifølge et innlegg i Royal Gazette i september, vil den thailandske regjeringen forby salg og markedsføring av alkoholholdige drikker på alle nettplattformer fra 7 desember.Forbudet inkluderer direkte salg, markedsføring og introduksjon av alkoholholdige produkter på nettet, men inkluderer ikke elektroniske betalinger av kjøp i butikker, restauranter og barer.


Å selge og kjøpe øl, vin og brennevin online har blitt svært populært, men den thailandske statsministeren sier at salg av alkohol på internett er vanskeligere å kontrollere enn salg på lokale brennevinbutikker.


Kunngjøringen sier at det er vanskelig å kontrollere at bestemmelsene i alkoholloven blir fulgt på nettet, og spesielt den delen av loven som ikke godtar salg av alkohol før 17.00 eller på bestemte helligdager.


"The Royal Gazette hadde offentliggjort kunngjøringen om" Forbud mot salg av alkoholholdige drikker via elektronisk salg den 8. september og bemerket at alkohol har blitt lettere tilgjengelig på nettet på grunn av populariteten til sosiale medieplattformer og apper.


“Ingen skal selge alkoholholdige drikker eller tilby tjenester relatert til alkoholholdige drikker på elektroniske kanaler”

Visestatsminister og folkehelseminister Anutin Charnvirakul uttalte etter et møte i alkoholkontrollkomiteen 7. november at de var enige om å utarbeide retningslinjer, under revisjon av Folkehelsedepartementet, for å informere publikum om Royal Gazette kunngjøring om forbud mot online handel med alkohol.


"Brudd på det nye forbudet vil bli straffet med inntil seks måneders fengsel og / eller en bot på opptil 10.000 baht."

Folk vil fremdeles kunne bruke elektroniske betalingsmåter, når de kjøper alkohol i butikker, restauranter eller andre etablissementer, da forbudet kun gjelder online handel.

Comments


bottom of page