top of page

Selskapet bak THAI's rehabiliteringsplan, møter kritikk

Rehabiliteringsplanen for Thai Airways International, Ble presentert for den sentrale konkursdomstolen i går og kreditorene stilte spørsmål ved ekspertisen til selskapet som ble valgt for å utarbeide planen.

EY Corporate and Advisory Services (kjent som Ernst & Young) , utnevnt av THAI, møtte kritikk angående deres tekniske erfaring når det gjelder å utarbeide en plan for å restrukturere et selskap, spesielt ett av THAI's størrelse. Thai PBS melder at en advokat også tok opp selskapets "tvilsomme" merittliste da de administrerte en rehabiliteringsplan til et annet selskap som hadde søkt konkurs.


Konstituert president for THAI, Charnsin Treeuchagron, forsvarte EY og sa at det er et selskap i verdensklasse. Når det gjelder manglende erfaring, sier Treechagron at flyselskapene i Thailand ikke har søkt om konkurs før, melder Thai PBS.Bangkok Post melder at Treeuchagron ikke visste at EY ikke hadde noen erfaring som konsulent med å rehabilitere et selskap med Thai Airways størrelse.


Advokaten, som ikke ble identifisert av Thai PBS, sier at serviceavgiftene som blir belastet av EY er urimelige. Det planlegges en innledende betaling på 22 millioner baht med 15 millioner baht hver måned til retten godkjenner planen.


Til sammen motsatte 16 kreditorer planen i går. Nok en høring om planen er satt til torsdag.

Comments


bottom of page