top of page

Selv den beste kan feile 😂

Thailands fargerike og ofte provoserende helseminister sier at han er lei seg for å ha fjernet munnbindet mens han deltok på et arrangement på den amerikanske ambassaden i Bangkok. Anutin Charnvirakul innrømmer at han ikke har vært et godt forbilde, og sier at han ikke burde advare andre om å beskytte seg når han selv ikke gjør det.

Ministeren deltok på en ambassadearrangement for å feire Amerikas uavhengighetsdag, da han fjernet munnbindet for fotografen. Thai PBS World sier at han ikke var alene om å gjøre det, da flere andre tjenestemenn også fjernet sine munnbind. Ministeren sier at han har lært leksen sin og ikke vil gjøre det igjen, og oppfordrer publikum til ikke å gjenta hans feil.


Det er ikke første gang Anutin får kritikk for å ha ignorert sikkerhetsforskrifter som omhandler Covid-19. I forrige måned ble han sett på middag med andre myndighetspersoner, uten sosial distansering.


I mars, i begynnelsen av krisen, forårsaket han forargelse ved å anklage utlendinger i Thailand for å ha spredt viruset gjennom og nektet å bruke munnbind. Han beskrev turister og utlendinger i landet som "skittene faranger", og hans kommentarer ble kritisert av mange for og spre fremmedfrykt hos thailandske statsborgere.


KILDER: Thai PBS World I The Thaiger


bottom of page