top of page

Siktelsen for ulovlig overtredelse frafalt – Men bøtelagt og deportert fra Thailand

Et team fra TV-kanalen CNN har blitt bøtelagt og deportert fra Thailand. Journalistene ble anklaget for ulovlig å ha filmet og tatt seg inn på førskolen i Thailand hvor 34 mennesker ble drept denne uken. Nå er siktelsen om ulovlig overtredelse frafalt, men Journalistene må forlate landet da de mangler arbeidsvisum, melder AP.

Det var forrige torsdag at en 34 år gammel tidligere politimann gikk inn på en førskole i det nordøstlige Thailand og myrdet 34 mennesker. 24 av ofrene var barn og de fleste ble drept mens de sov. Gjerningsmannen skal ifølge rapportene ha brukt både skytevåpen og stikkvåpen.


Gjerningsmannen skjøt senere kona, barnet og seg selv.


I forbindelse med forbrytelsen tok et team fra TV-kanalen CNN seg inn på det avsperrede åstedet uten tillatelse, ifølge thailandsk politi.


(annonse)

Last Train Pattaya

Hendelsen førte til at politiet åpnet en etterforskning mot CNN-journalistene angående ulovlig inntreden i offentlige bygninger, noe som kan føre til opptil fem års fengsel hvis de blir dømt, melder Bangkok Post.


Blant bevisene, i tillegg til innslaget laget av journalistene, var det også et bilde som viser teamet som klatrer over en mur for å komme seg ut av det avsperrede åstedet.Frikjent for anklagene – men bøtelagt for feil visum

Nå melder AP at siktelsen om ulovlig overtredelse er frafalt. De var blitt vinket inn i bygget av en frivillig eller helsearbeider, men visste ikke at personen ikke var autorisert til å slippe dem inn, sa viserikspolitimester Surachate Hakparn.


Men journalistene får fortsatt bot og må forlate landet. Dette fordi journalistene manglet arbeidsvisum og var i landet på turistvisum. Journalistene skulle hadd Non-immigrant Visa "M" (Media Visum) noe de ikke hadde.


(annonse)FDS Thailand

CNN beklager

CNN sier at teamet fikk tillatelse til å gå inn i bygningen når avsperringene ble løftet. At de ble tvunget til å klatre ut skyldtes, ifølge CNN, at siden ble sperret av igjen mens de filmet, skriver Bangkok Post. Men søndag ba både reporterne og CNN om unnskyldning for handlingene deres. Kringkasteren har også fjernet innholdet fra sitt nettsted og andre plattformer.
Kilde: AP I The Nation Thailand

Comentarios


bottom of page