top of page

Sjømatrådet med ny millionsatsing på norsk sjømat i Thailand

Norges sjømatråd (NSC) har lansert en markedsføringskampanje på 72 millioner baht for å promotere norsk laks, fjordørret og norsk makrell i det thailandske kjøkkenet, med mål om å øke salgsvolumet med 20 prosent innen 2023.

Asbjørn Warvik Rortveit, NSC-direktør for Sørøst-Asia, sa på en pressekonferanse onsdag at kampanjen også tar sikte på å introdusere Norge som en høykvalitets og bærekraftig sjømatnasjon.


"Dette er den største kampanjen vi noen gang har lansert i det thailandske-markedet," sa Rortveit.


Han bemerket at salget av laks i år har gjort dem i stand til å sikre et budsjett for en markedsføringskampanje som vil bidra til å øke bevisstheten blant den thailandske offentligheten om innovasjon, teknologi og bærekraft i akvakultur i Norge.


Han sa at kampanjen ble lansert i Thailand ettersom landet har det høyeste lakseforbruket i Sørøst-Asia, etterfulgt av Vietnam og Singapore.


En NSC-rapport viste en rekordverdi på 446 milliarder baht i den totale verdien av norsk sjømateksport på verdensbasis fra januar til oktober 2022. Dette representerer en økning på 14 % på 54 milliarder baht i forhold til samme periode i 2021, tilsvarende 37 millioner måltider pr. dag eller 25 000 måltider per minutt.


Thailand så en 6% økning i volum, totalt 16 100 tonn, og en 55% økning i verdi, som beløper seg til 5,4 milliarder baht.

Den mest betydelige økningen har vært i ørreten, hvor Thailand har blitt det nest største eksportmarkedet bak USA, med en volumøkning på 51 % på totalt 6 600 tonn og en verdiøkning på 114 % på til sammen 2,2 milliarder baht. Norsk makrell har hatt en volumøkning på 23 % i år, totalt 9.400 tonn.


"Vi ser et stort potensial for vekst her. Selv om økningen i lakseprisene på grunn av logistikkkostnader og inflasjon vil senke beløpet, er etterspørselen etter laks og annen norsk sjømat fortsatt positiv", sier Rotveit.


Under en nedgangsperiode har folk en tendens til å kutte ned på kjøpene av luksusvarer som biler, klokker og formelle antrekk. God mat er imidlertid et unntak fordi det er en av de få måtene folk unner seg selv på for å hjelpe seg selv til å komme seg gjennom denne vanskelige tiden, forklarte han.


Samtidig, fordi norsk sjømatproduksjon er begrenset for å beskytte det totale miljøet, vil markedsprisene holde seg stabile.


"Thailand er fortsatt et av våre viktigste markeder i Asia og verden, bak Kina når det gjelder kjøpsvolum på nett, takket være populariteten til japansk mat. Til dags dato har vi hatt et svært tilfredsstillende år med en total omsetning på 72 milliarder baht. Vi forventer at markedsverdien vil vokse med nærmere 70 % i år, sa Rortveit.


Det totale markedsføringsbudsjettet, sa han, vil bli brukt først og fremst til å promotere kampanjen med tittelen "The Story from the North" gjennom ulike kanaler som TV, PR, YouTube, Facebook, Instagram, MRT, BTS og media utenfor hjemmet. gjennom kanaler over hele landet fra august til desember 2022.

Kampanjen vil samarbeide med Yaya - Urassaya Sperbund, en thai-norsk skuespillerinne for å fremme forbruket av norsk sjømat.


NSC er et børsnotert selskap, eid av det norske Nærings- og fiskeridepartementet. Det samarbeider med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat, som representerer landets sjømateksportører og sjømatnæringen.


Norge er verdens ledende produsent av atlantisk laks og en av de største sjømateksportørene i verden. Landet har stolt på sine strenge retningslinjer, tett overvåking og vedvarende forpliktelse til utvikling. Dette inkluderer en investering på 620 millioner baht fra oppdrettere hvert år for å finansiere forskning og utvikling.Kilder: The Nation Thailand I seafood.no

Comments


bottom of page