top of page

Snille utlendinger hjelper til. Thai medier berømmer dem!

Thailandske medier er fulle av historier om snille utlendinger som hjelper thailandske mennesker i denne tiden.

Det har strømmet inn hjelp fra utlendinger som til tross for at de er hardt rammet av Covid-19-krisen selv, ønsker å gi tilbake til folket og landet de elsker.

Etter historier om utlendinger som donerer matforsyning på steder som Chiang Mai kom nyheter om at en gruppe utenlandske forretningsmenn og deres thailandske hustruer hadde forberedt 850 nødpakker for de sultne på ferieøya Koh Samui.


Steven, eier av en skotsk bar, sa til PPTV at han hadde blitt tvunget til å skjule virksomheten sin etter at guvernøren i Surat Thani ga sin ordre. Han ble rammet, men ikke så ille som mange thailendere som har mistet jobben og inntektene. Spesielt de som økonomisk er avhengig av den stengte turistsektoren.

Så han fikk sammen med noen utenlandske venner som driver dykkebutikker og sammen fikk det vervet hjelp fra sine thailandske hustruer.

Meldingen fra Steven var at thaier og utlendinger ville komme gjennom dette sammen.

Den lokale myndigheten ble informert og alle protokoller ble fulgt, inkludert masker, helsekontroller og sosial distansering.

Manager sa at ting som ris, sardiner og nudler ble delt ut til de trengende i Ban Bang Rak, Bo Phut.

PPTV berømmer utlendingene for deres fantastiske godhet i krisen.

Samui har hatt få tilfeller av coronavirus, selv om den økonomiske effekten har vært ødeleggende. PPTV sa at det ikke hadde vært noen nye saker på 10 dager, og at det bare hadde vært syv totalt.

Fire av disse ble behandlet på sykehus, tre ble behandlet hjemme.


Comments


bottom of page