top of page

Statsminister sier at det kun er spesifikke lands innbyggere som i starten får ankomme landet

Statsminister sier at det er kun spesifikke lands innbyggere som i starten får ankomme landet når de internasjonale flyplassene åpner for det.Den thailandske statsministeren, Prayut snakket under en pressekonferanse om internasjonal reiser, som muligens åpnes i juli.


Statsministeren uttalte at det for det første ikke hadde blitt tatt en beslutning i noen form om å gjenåpne luftrommet til internasjonale flyreiser i juli. Det er ikke sannsynlig at en beslutning vil bli tatt av regjeringen før nær slutten av denne måneden, dvs i juni.


Når internasjonale flyvninger blir åpnet på nytt, i motsetning til hva noen medieoppslag forteller, er det ikke tatt noen beslutning på. Men det vil være en meget forsiktig åpning i kontrollerte former i følge statsministeren. Innehavere av utenlandsk arbeidstillatelse i visse yrker vil være de første som kan stille seg i køen. Også en del diplomater kan komme tilbake til landet. De vil fremdeles møte en rekke tiltak, inkludert en fjorten dagers statlig karantene ved ankomst, noe som i de fleste tilfeller er på deres egen bekostning.


Statsministeren sa at regjeringen vil inngå avtaler med andre regjeringer for å la disse innbyggerne besøke landet først i fremtiden. Han vil ikke oppgi hvilke land eller tidsrammer som ble vurdert, men myndighetene har tidligere sagt at de landene som har kontrollert viruset på en god måte og som har fra et lavt antall til ingen registrerte tilfeller, ville være de første som blir vurdert. Land med omfattende utbrudd og høyt antall virus ville være lavere på listen.


Statsministeren uttalte på samme pressekonferanse at rapporter om at det var fritt fram for å starte opp turistnæringen på nytt var falske.


Kilde: The Pattaya News – Adam Judd

Bilde: The Pattaya News


bottom of page