top of page

Svenske anklaget for å ha svindlet lokalbefolkningen - Arrestert for syv års overstay

Politiet i Chon Buri arresterte en svensk mann som hadde overskredet visumet sitt med over syv år. Han var i utganspunket anklaget for å ha svindlet penger fra lokalbefolkningen.

Foto: KhaoSod
Immigration Bureau Division 3 arresterte den 50 år gamle svensken, Lennart Alexander, ved et utleiehus i Si Racha-distriktet i Chon Buri.


Han ble siktet for å ha overskredet visumet sitt med 2610 dager (rundt syv år). Han ankom Thailand via Suvarnabhumi lufthavn 7. januar 2016.


Arrestasjonen ble gjort etter en klage fra en thailandsk kvinne som leide ut et hus til ham. Kvinnen fortalte at Alexander hevdet å være en millionær fra Sverige og kom til Thailand for å starte en ny virksomhet. Han hadde til og med vist henne bankkontoen sin for å bevise at han hadde flere millioner baht i sparepenger.


Kvinnen innså imidlertid senere at Alexander ikke var den han hevdet å være. Dessuten utnyttet han tilliten hennes og lokalbefolkningen i området til egen fordel.

Kvinnen forklarte at hun aldri fikk husleie fra ham. Han utnyttet også flere personer i området ved å lånte penger av dem. Han sa at han trengte pengene til investeringer, men brukte pengene på andre ting.


Kvinnen sa at hun senere skjønte at mannen ikke var en rik forretningsmann i det hele tatt, og bestemte seg for å sende inn en klage til politiet.


Alexander ble kun siktet for å ha overskredet visumet sitt. Han ble ikke siktet for uredelige handlinger (svindel).


Ved overstay så risikerer en følgende:

Overstay Thailand

Fire andre utlendinger har også blitt arrestert for overstay denne uken.

Tirsdag ble en indisk mann, 38 år gamle Jatinder Singh, arrestert i Chon Buri for å ha overskredet visumet sitt med nesten seks år. Singh ble også anklaget for å ha jobbet med en svindlerliga.


Samme dag ble en irakisk mann, 52 år gamle Khalid Majeed Ali, arrestert i et hus i Chon Buri for å ha overskredet visumet sitt med over åtte år. Offiserer rapporterte at Ali ble sjokkert da han så politibetjentene og brøt i gråt.


I dag ble to utlendinger arrestert for overstay i Bangkok. Den første var en britisk mann, 76 år gamle Joseph Taylor, som ble arrestert med over 11 års overstay, senere på dagen ble en 62 år gammel singaporeansk mann, Ng Wing Onn arrestert med 4 års overstayKilde: The Thaiger Thailand

Kommentare