top of page

Svenske arrestert for tre års «overstay»

Immigrasjonspolitiet i Sakon Nakhon har arrestert en 49 år gammel svensk mann, for å ha overskredet visumet med 3 år.

Svenske arrestert med tre års overstay i Isan
foto: Matichon

Det var i forbindelse med en pågående aksjon, som skal forhindre at utenlandske kriminelle søker tilflukt i Thailand, at betjenter ved Sakon Nakhon Immigration oppdaget at den 49 år gamle John Alexander, hadde overskredet visumet sitt.


Immigrasjonspolitiet klarte deretter å spore opp mannen til en utelebolig i Sakon Nakhon provinsen.


I følge politirapporten reiste 49 åringen inn i Thailand via Suvarnabhumi internasjonale lufthavn i Bangkok 14. mars 2020.


Hans primære formål var å gjenforenes med sin thailandske kone og barn. Ifølge regelverket hadde han tillatelse til å oppholde seg i Thailand i tre måneder, og visumet utløp 11. juni 2020. Svensken fulgte imidlertid ikke regelverket og oppholdt seg i ytterligere 1.161 dager.

Visum Thailand Norge Facebookgruppe

Immigrasjonspolitiet oppdaget også at han allerede hadde skilt seg fra sin thailandske kone.


Svensken er siktet for å ha oppholdt seg i landet med utløpt visum, noe som kan medføre fengsel i opptil to år og en bot på 20.000 baht. Svensken vil bli deportert etter domsavsigelsen.Ved overstay så risikerer en følgende:
Warning of Overstay Thailand

Immigrasjonspolitiet har også gått ut med en advarsel mot thailandske borgere som gir husly til utlendinger som overskrider visumet sitt. Eiere av overnattingssteder må også rapportere utlendingens opphold til immigrasjonskontoret for å unngå å bli siktet eller bøtelagt.


Kilde: The Thaiger
annonsere hos oss thaifeber

Comments


bottom of page