top of page

Ta toget til Don Mueang - spar tid, penger og miljøet

State Railway of Thailand melder om positiv økning av reisende på SRT Red Line, som blant annet går til Laksi, Don Mueang og Rangsit.

RED Line Bangkok SRT

I forrige uke reiste 14.000 passasjerer daglig med SRT Red Line. I november 2021 lå antall daglige reisende mellom 2.000 - 3.000. Siden begynnelsen av året har passasjertallet steget til 10.000 daglig reisende. SRT forventer å se 30.000 daglige reisende i løpet av året, skriver Bangkok Post.

Bang Sue sentralstasjon, Don Mueang og Rangsit er de mest populære stasjonene.


Passasjerer som ankommer Don Mueang stasjon har direkte tilgang til flyplassen via en skywalk, men SRT planlegger å lage en ny rampe mellom stasjonen og flyplassen etter å ha fått flere klager fra passasjerer med mye bagasje som synes at dagens rampe er for lang.


Billettprisen på de røde linjene varierer fra 12 til 42 baht avhengig av distansen.


Månedsbilletter koster 25 baht per tur.

SRT Red Lines


Red Line Mass Transit System er et pendeltogsystem som betjener Bangkok Metropolitan Region i Thailand. Byggingen startet i 2013, prøvedrift startet 2. august 2021, med full kommersiell service som startet i november 2021 når Bang Sue Grand Station åpnet. Det er en del av Mass Rapid Transit Master Plan i Bangkok Metropolitan Region.


Systemet består av to linjer, en (også referert til som SRT Dark Red Line) som går fra Thammasat Universitys Rangsit-campus til Maha Chai i Samut Sakhon-provinsen, og den andre (SRT Light Red Line) som går fra Salaya i Nakhon Pathom-provinsen til Hua Mak i Bangkok, hvor begge går gjennom Bang Sue som vil fungere som et knutepunkt for MRT-systemet.


Det meste av jernbanen går langs eksisterende nasjonale jernbanespor, og erstatter dem til slutt. Segmenter som går gjennom indre byområder er forhøyet, og systemet er elektrifisert av luftledninger. Systemet er utviklet og eies av State Railway of Thailand. Da de røde linjene løper omtrent på linje med det mislykkede Hopewell-prosjektet, har de blitt beskrevet som en "Hopewell-vekkelse"


Det er fortiden ingen direkte forbindelse med Suvarnabhumi lufthavn.


Drift:

Åpnet 2. august 2021

Operatør(er) S.R.T. Electrified Train Company Limited

Rullende materiell Hitachi AT100

Antall togsett 25 EMUer (130 vogner)


Teknisk:

Lengde 139,3 km

Sporvidde 1000 mm

Elektrifisering 25 kV 50 Hz AC overliggende kontaktledning

Gjennomsnittlig hastighet 120 km/t

Topphastighet 160 km/t


Her kan du se hvordan du kommer deg fra Sukhumvit (Asok) til Bang Sue.


Kart over bybanetransportsystemene i Bangkok, inkludert BTS, MRT og Airport Rail Link


Kilder: SRT I Bangkok Post I Global Travel Matebottom of page