top of page

TAT tror på 8 millioner turister i år

Thailands turistmyndighet (TAT) har justert sitt anslag for utenlandske ankomster etter å ha sett at målet på 1 million besøkende per måned kommer tidligere enn forventet.

Det månedlige anslaget for juni passerte 1 million den 12. mai, det er første gang på to år at landet har nådd den milepælen, og tilsskriver dette at landet sluttet med obligatorisk RT-PCR-testing 1. mai.


TAT spådde tidligere at Thailand ville ha 1 million reisende per måned fra oktober til desember i år, som er høysesongen, men det siste resultatet fikk TAT til å anslå et konsistent månedlig nivå på rundt 1 million ankomster, sa TAT-guvernør Yuthasak Supasorn.

Med den justeringen vil det totale antallet internasjonale turister i år være minst 8 millioner, sa TAT.


Per 19. mai har Thailand tatt imot 1,1 millioner turister, hvorav 86 420 kom fra India, fulgt av Storbritannia (85 926), Tyskland (71 173), USA (61 788) og Russland (59 591). Antall Thailand Pass registreringer var 2,75 millioner.


Før pandemien var de fem beste kildemarkedene Kina, Laos, Malaysia, Russland og Sør-Korea.


Mr Yuthasak sa at selv om Kina opprettholder sin null-Covid-politikk og Russland fortsatt er i krig med Ukraina, har tre andre store markeder opphevet grensestriksjonene for å muliggjøre en mer praktisk reise.


"India og Midtøsten er målmarkeder med høyt potensial, spesielt Saudi-Arabia"

Han sa at den nye fasen av «We Travel Together», en hotellsubsidieordning, fortsatt ventet på en policyoppdatering angående personopplysningsloven på Krungthai Banks Pao Tang-app. Det foreslåtte tillegget til ordningen med 1 million romovernattinger kan bli forsinket fra 1. juni, sa Yuthasak.


Han sa at hvis systemet ikke er klart, kan det nasjonale økonomiske og sosiale utviklingsrådet forlenge tidslinjen fra september til oktober.

Mr Yuthasak sa at industrien må utvikle Forsyningskjeden for å forberede seg på flere ankomster. Han sa at industrien må rulle ut en konkret plan for å følge den bio-, sirkulære og grønne økonomiske utviklingsmodellen ved å redusere engangsplast, matavfall, ikke-resirkulerbare varer, ikke-bærekraftig emballasje og energiforbruk.


TAT planlegger å tilpasse Verdensbankens Business Enabling Environment, som måler forretningsmiljøet på en bærekraftig måte, ved å bruke Tourism Enabling Environment kan en øke bærekraften på tilbudssiden, sa Yuthasak. Øyer som Koh Chang, Koh Samui og Koh Lipe, som har miljøproblemer, vil bli valgt ut som pilotmodeller.


Kilder: Bangkok Post I TAT


Comments


bottom of page