top of page

Test & Go og Thailand Pass er faktisk et forståelig system.

Selv om skjemaveldet var ganske uoversiktlig og kaotisk i november da vi alle begynte å kjempe med eVisa, Test & Go og Thailand Pass, så er det faktisk et forståelig system.


Dette innlegget ble først postet i Thaifeber's Facebook-gruppe av Henning Jacobsen.


Selv om skjemaveldet var ganske uoversiktlig og kaotisk i november da vi alle begynte å kjempe med eVisa, Test & Go og Thailand Pass, så er det faktisk et forståelig system.


Og etter selv å lande i Bangkok sist lørdag og opplevd SÆRDELES effektive rutiner er jeg svært positiv. Vi ble etter landing sluset frem til stolrader med 2 meters mellomrom. Vi satt i stolene 6-7 minutter etter at vi entret ankomstgate'n; deretter på mindre en to minutter kom det en kontrollør som sjekket våre utfylte covid-19 skjema (utdelt på flyet) og TM6, deretter ble vi en og en pekt videre til en frontdesk som stemplet og ga oss et skjema som skulle brukes til PCR-test nummer to 5-6 dager etter ankomst.


Hele denne pre-mottagelsen tok vel tilsammen 5-6 minutter. Deretter Immigration/passkontroll med stempel i passet etter medbragt eVisa. Her stod igjen rettledere og jeg har ALDRI sluppet så raskt igjennom immigration noen ganger før (max 7-8 minutter), men selvsagt er antall reisende redusert.


Igjennom på grønn. sone uten problemer og 10 meter ute i ankomsthallen stod en skranke med logoen til "vårt karantenehotell" Bangna Pride Hotel & Residence. Damen hadde oss på lista, SHA++ hotellet var selvsagt bestilt og betalt fra Norge, hun pekte "stå der" og etter 4 minutter satt vi i transportbil med baggasje ferdig lastet inn.

Jeg hadde valgt et hotell i Bangna (ved iKEA), nær flyplassen og n svigerinne som skulle plukke oss opp når vi slapp ut av "fengsel". Men på veien dit ble vi kjørt til Princ Hospital, der både kona og jeg tok "RT-PCR-test" uten engang å gå ut av bilen. Frem med norsk pass, Thailand Pass og så ble det printet 4 klistrelapper med strekkoder til prøvetakingen - det hele unnagjort på 3 minutter.


Hospitalet lå 10 minutter unna flyplassen og deretter 3 minutter til hotellet. Vi sjekket inn på karantenehotellet 1 time og 18 minutter etter "touch-down" på rullebanen. Den "pakken" vi hadde bestilt på SHA++ hotellet garanterte svar på testen etter 6-24 timer. Vi landet 07:12 og sjekket inn på hotellet 08:30. Tok en kopp kaffe og sovnet.


Ble så vekket av lunsj levert på døren klokken 13 og etter 7 timer og 15 minutter, kl. 16:45 kom svaret - to NEGATIVE tester og vi var ute av fengsel. 2 svigerinner og niese satt klare og vi låste opp døra i vårt paradis i Cha-Am / Hua Hin ca. klokken 20.


Dette var altså det vi nærmest hadde "gruet" oss til i tre måneder, men det gikk over all forventning. Alle land må ha en eller annen ordning så lenge denne pandemien lever videre. Til alle som stønner og sier at "dette orker jeg ikke" eller "jeg venter til alt blir normalt". Vel, dette er den NYE NORMALEN, og den er slett ikke vanskelig å forstå eller særlig plagsom.


Egentlig er den eneste "forsinkelsen" sammenlignet med mine 48 tidligere reise til Thailand de 7 timer og 15 minuttene vi måtte vente på første prøvesvar. Og de aksepteres uten protest så lenge verden skal leve med korona enda en tid..!


Så folkens, opp med motet og humøret og pakk kofferten - dette er særdeles levelig...


PS: I dag kl. 07:00, på femte dag etter ankomst dro vi til Hua Hin Hospital - her var det rigget et stort grønt telt på parkeringsplassen. Registrering, et skjema til og prøvetaking av RT-PCR test nummer to unnagjort på 17 minutter. Svar i morgen...
Comments


bottom of page