top of page

Thai Airways behøver mindre penger enn forventet

Thai Airways International (THAI) behøver kun halvparten av pengene som det i utgangspunktet estimerte at ville være nødvendig for rekapitalisering, da framdriften i rehabiliteringen går bedre enn forventet.

Dette kom fram på en møte på onsdag hvor flyselskapets ledere, og de som er ansvarlige for flyselskapets rehabiliteringsplan deltok, samt ledende tjenestemenn i finansdepartementet, generaldirektør for finanspolitisk kontor Pornchai Thiraveja og generaldirektør Pantip Sripimol for statens næringspolitiske kontor (Sepo).


Møtet ble holdt for å følge opp THAIs økonomiske rehabilitering – og ble ledet av visestatsminister Wissanu Krea-ngam.Etter møtet sa Pantip at de som deltok var oppdatert på fremdriften i flyselskapets rehabilitering etter at Central Bankruptcy Court i oktober godkjente THAIs reviderte plan for omorganisering av virksomheten.


Den reviderte planen ble presentert etter at selskapet presenterte sterkere tall enn forventet, fra den mest økonomisk prøvende perioden i selskapets historie.Til tross for forbedringer i flyselskapets operasjonelle ytelse og balanse, hjulpet av en solid bedring i turismen, vil THAI fortsatt måtte overholde rehabiliteringsplanen med myndighetenes tilsyn, la Pantip til.

THAI offentliggjorde nylig resultatene til selskapet og dets datterselskaper for tredje kvartal. Driftsresultatet, eksklusive engangstransaksjoner, beløp seg til 3,9 milliarder baht, sammenlignet med tapet på 5,3 milliarder baht i samme periode i fjor. Totale inntekter var 32,86 milliarder baht, som var 582%.høyere enn samme periode i fjor.Ms Pantip sa at det på møtet også ble fortalt at THAI var på vei ut av rehabiliterings prosessen innen 2025.


THAIs likviditet er tilbake etter gjenåpningen av grenser som følge av lettelser etter Covid-19-pandemien, som har økt etterspørselen etter flyreiser. Av denne grunn vil flyselskapet behøve å måtte låne mindre enn det som opprinnelig planlagt for å finansiere driften og rehabilitering. Flyselskapet har dermed halvert sitt lånemål på 50 milliarder baht.Pantip sa til tross for forbedringene, at flyselskapet fortsatt trenger lån for å opprettholde sin likviditet og forretningsvekst.


Det er fortsatt ingen nyheter om den populære Bangkok - Oslo Ruten, Men vi er flere som håper at den snart er tilbake.
Kilder: Bangkok Post I Thai Airways

Comments


bottom of page