top of page

Thai Airways får hjelp av regjeringen

Thai Airways International Pcl vil motta viktig økonomisk støtte fra regjeringen for sin kapitalinnhenting på 80 milliarder baht (2,3 milliarder dollar) og gjeld-til-aksje-bytteplan som tar sikte på å hjelpe det statskontrollerte flyselskapet med å komme ut av sin konkursbeskyttelse.

Thai Airways A350-900

Statseide banker vil lede i finansieringen av nye lån, konvertere gjeld og tilføre egenkapital til Thai som del av en revidert oppussingsplan flyselskapet ga retten for godkjenning i forrige måned, sa finansminister Arkhom Termpittayapaisith i et intervju med Bloomberg News mandag. Departementet og andre byråer vil fortsette å opprettholde en samlet eierandel på minst 40 %, men andelen vil ikke overstige 50 % for å få selskapet til å holde seg konkurransedyktig, la han til.

  • Statseide banker vil gi nye lån, kapitaltilførsel

  • Regjeringen vil beholde minst 40 % eierandel i Thai Airways

Flyselskapet forventer å komme ut av sin rettsovervåkede gjeldsrestruktureringsplan innen 2024. Det søkte om konkursbeskyttelse i 2020, etter å ha rapportert tap hvert år fra 2013. Men en oppgang i globale flyreiser har økt kontantstrømmen og redusert mengden av lån som var spesifisert av i rettens opprinnelige plan.

Flypriser Thailand Norge

"Situasjonen i Thai Airways er mye bedre," og det har styrket kreditorenes og aksjonærenes tillit til deres overlevelse og fremtid, sa Arkhom. Statseide banker vil kunne tilby hele 13 milliarder baht i nye lån flyselskapet nå søker – som er omtrent halvparten av de 25 milliarder baht som ble bedt om tidligere. Det reviderte beløpet kan fullt ut finansieres av statlige banker, sa han.


Gjenåpningen av Thailands og andre lands grenser vil også øke kontantstrømmen. Flyselskapets mest lønnsomme flyvninger er de med forbindelser til Europa.


Den forbedrede økonomien og kapitalinnhentingsplanen vil fremskynde gjenopptakelsen av handelen med flyselskapets aksjer, som ble suspendert i mai, sa han. Den forrige tidslinjen for å begynne igjen var i 2025.


Kilde: bloomberg

Comments


bottom of page