top of page

Thai Airways forventer å avslutte restruktureringen tidligere enn fristen som ble gitt.

Thai Airways International (THAI) sa tirsdag at de kan forlate restruktureringen tidligere enn fristen som ble gitt under inngåelsen av konkursbeskyttelsen.

Chai Eamsiri, THAIs finans- og regnskapssjef, sa tirsdag at flyselskapet har fortsatt å kutte utgifter og er overbevist om at inntektene vil fortsette å vokse i år ettersom pandemien har avtatt og reiserestriksjonene avtar.


Tiltakene som er iverksatt for å strømlinjeforme driften og dets forbedrede økonomiske resultater forventes å gjøre det mulig for flyselskapet å komme ut av finansiell rehabilitering og gjenoppta aksjehandelen raskere enn det som opprinnelig ble antatt.


Børsen i Thailand (SET) har suspendert handelen med THAI-aksjer siden 18. mai i fjor på grunn av risikoen for at den avnoteres som følge av negativ egenkapital og tegn på manglende overholdelse (NC).Mr Chai sa tirsdag at selskapet har frem til 2025 på å løse problemene som tvang det til å bli suspendert fra SET. Imidlertid er selskapet fast bestemt på å få ting tilbake på sporet mye raskere, la han til.


Gjenoppstarten av globale reiser har redusert THAIs tap til 3,1 milliarder baht i første kvartal i år, ned fra 6,9 milliarder baht i samme periode i fjor.

Denne uken kunngjorde International Air Transport Association (IATA) i Doha, Qatar, en oppgradering av sine utsikter for flyindustriens økonomiske resultater for 2022 ettersom tempoet i utvinningen fra Covid-19-krisen øker.


Prognosene ser foreløpig slik ut:

Underskuddet forventes å bli redusert til USD 9,7 milliarder (forbedret fra oktober 2021-prognosen om et tap på USD 11,6 milliarder) for en netto tapsmargin på minus 1,2 %.


Det markerer en enorm forbedring fra et tap på 137,7 milliarder dollar (-36,0 % nettomargin) i 2020 og tapet på 42,1 milliarder dollar (-8,3 % nettomargin) registrert i 2021.


Dermed ser lønnsomhet i 2023 ut til å være innen rekkevidde

For Asia-Pacific-flyselskapene har strenge og varige reiserestriksjoner, sammen med en ujevn vaksineutrulling, ført til at selskapene i regionen har slitt kraftig under pandemien. Ettersom restriksjonene å avtar, forventes etterspørselen å øke raskt. Netto tap i 2022 er spådd å synke til 8,9 milliarder dollar.Tirsdag sa Chai at THAI også jobbet med å mobilisere et nytt fond under restruktureringsprogrammet, som er på vei.


Samtidig vil selskapet selge sine eiendeler i utlandet verdt rundt 2 milliarder baht ettersom de nå setter fokus på online billettsalg.


Kilde: Bangkok Post


Comments


bottom of page