top of page

Thai Airways - kreditorene godkjente revidert rehabiliteringsplan

Thai Airways får tillit fra kreditorene ettersom restruktureringen går raskere enn tidligere forventet.

Kreditorene til Thai Airways International (THAI) godkjente torsdag en ny rehabiliteringsplan i det flyselskapet kalte et stort skritt fremover på sin flytur tilbake til en ny og mer bærekraftig kurs.


I en uttalelse til Thailands børs sa THAI at deltakende kreditorer med 78,59 % av selskapets totale gjeld stemte for planen, som den opprinnelig hadde sendt inn 1. juli. Kreditormøtet ble gjennomført online.



Resultatet vil nå bli vurdert av Central Bankruptcy Court, som har planlagt en høring 14. september, sa flyselskapet.


THAI sa at godkjenningen viste kreditorenes tillit til å støtte flyselskapet når det kartlegger en ny og mer bærekraftig kurs.


"Dette er et viktig skritt i å legge grunnlaget for THAIs vekst og profittskapende evne i fremtiden for å opprettholde THAI som et Nasjonalt flyselskap for å støtte og fremme utvinningen av den thailandske økonomien og samfunnet," het det.

Den endrende planen som ble levert til Central Bankruptcy Court i juli å inkluderte en plan om å låne 12,5 milliarder baht over seks år og ytterligere 12,5 milliarder på kortere sikt.


Det krever også bytte av gjeld mot egenkapital på til sammen 37 milliarder baht, eller ca 25% av dens mer enn 100 milliarder baht i gjeld.



Piyasvasti Amranand, leder av THAI-panelet som overvåker den rettsovervåkede gjeldsplanen, sa 1. juli at den endrede versjonen var nødvendig etter at flyselskapet rapporterte en bedre enn forventet utvinning fra finanskrise.


I den forrige planen forventet THAI å møte et kontantunderskudd på 50 milliarder baht og planla derfor å låne 25 milliarder fra statseide långivere og resten fra private finansinstitusjoner.


Men siden flyselskapet innså at det ville være vanskelig å lykkes med å skaffe hele lånebeløpet som kreves, forsøkte det først å finne mer penger ved å selge en rekke eiendeler og gamle fly, noe som har brakt inn mer enn 9 milliarder baht.



Piyasvastii sa til Bangkok Post på tirsdag at han forventet at den reviderte versjonen ville få godkjenning fra kreditorene og kalte det et avgjørende skritt i flyselskapets økonomiske gjenoppretting.


Det nasjonale flyselskapet har gjennomgått en massiv nedbemanning som en del av en plan for å tilpasse antall ansatte og flåtestørrelse mer i tråd med forretningsforventningene. Antall ansatte er redusert fra 29.000 til 14.400 for tiden, inkludert 3.800 besetningsmedlemmer og rundt 900 piloter, noe som senker lønnskostnadene fra 2 milliarder baht i måneden til rundt 700 millioner.


THAI har også redusert flåten fra 103 fly til 61, hvorav 20 tilhører datterselskapet Thai Smile.



Kilder: Bangkok Post I Thai Airways I Airfleets

bottom of page