top of page

Thai Airways og Singapore Airlines inngår strategisk partnerskap

THAI Airways og Singapore Airlines har signert en MoU for å danne et strategisk partnerskap som ser ut til å tette hullene i THAIs nettverk..
Foto: SIA

Den offisielle kunngjøringen sier at Thai Airways International (THAI) og Singapore Airlines (SIA) har signert et Memorandum of Understanding (MoU) for å danne et nytt strategisk partnerskap. Resultatet er at kodedeling (code sharing) mellom THAI og SIA gradvis vil bli mer omfattende på hverandres tjenester og en vil begynne å utforske muligheter for kommersielt samarbeid om et bredt spekter av tjenester. Det felles målet er å gi kundene flere alternativer, mer verdi, større fordeler og en forbedret reiseopplevelse.


kodedeling er stedet å begynne

I utgangspunktet er Bangkok og Singapore den eneste ruten de to vil dele på. De andre rutene som er nevnt i kunngjøringen involverer THAI-kodedeling på SIA-tjenester til USA, Canada og Sør-Afrika fra Singapore Changi Airport (SIN). De amerikanske destinasjonene er Houston (IAH), Los Angeles (LAX), New York (JFK), Newark Liberty (EWR), San Francisco (SFO) og Seattle (SEA). Johannesburg (JNB) og Cape Town (CPT) I Sør-Afrika, og Vancouver (YVR) i Canada.

Thai Boeing 787-8
Thai Boeing 787-8

En titt på disse destinasjonene gir et utmerket innblikk i hvorfor de to flyselskapene planlegger å jobbe som partnere. THAI er fortsatt under finansiell administrasjon som kontrollerer ganske strengt når og hvordan flyselskapet kan legge til flere fly, kapasitet og folk til sine operasjoner. På forrige måneds Association of Asia-Pacifc Airlines (AAPA) forsamling av presidenter i Bangkok sa THAIs kommersielle sjef Korakot Chatisingha at å øke tjenestene for å dra nytte av etterspørselen belaster flyselskapets kapasitet.

Pris fly Thailand

På en briefing fortalte han journalister, inkludert Simple Flying, at flyselskapet var bekymret for å opprettholde sin merkevarefortreffelighet gitt kapasitetsklemmen. Han kom inn på muligheten for å sette inn flere maskiner, men det var åpenbart at THAI er begrenset av stram økonomistyring. Han forklarte mer og sa:

"I dette øyeblikket prøver vi å gjøre flere ting, men vi må følge retningslinjene i rehabiliteringsplanen, og når vi er klare til å ha et visst budsjett for å utvikle flyene våre, må vi gjøre det umiddelbart."

Thai trenger mer widebody-kapasitet

THAIs har 44 widebody-fly, som inkuderer tre Airbus A330, tolv A350, fire Boeing 777-200ER, sytten 777-300ER, seks 787-8 og to 787-9. Dens avtalte rutestrategi dekker 68 destinasjoner, inkludert 44 i Asia, åtte i Europa, to i Australia og ti innenriks. Dette er kun rundt 50 % av destinasjonene før COVID. Chatasingha nevnte ikke Nord-Amerika eller Sør-Afrika, så SIA-partnerskapet er nok løsningen på hvordan THAI vil løse disse hullene i tjenestene sine mens de holder seg innenfor begrensningene i den avtalte rehabiliteringsplanen.

Singapore  Boeing 787-10
Singapore Boeing 787-10

THAIs fungerende administrerende direktør Suvadhana Sibunruang sa at partnerskapet ville utvide THAIs nettverk til flere servicepunkter i USA, Canada, Sør-Afrika, Europa, India og Sørvest-Stillehavet.

"Codeshare-avtalen vil være til stor nytte for våre kunder innen en rekke tjenester, inkludert frequent flyer-programmet, kundeopplevelser, loungetilgang og flyplasstjenester. Samarbeidet styrker begge flyselskapenes nettverk som medlemmer av Star Alliance."

Hans SIA-kollega og administrerende direktør, Goh Choon Phong, sa at SIA og THAI har som mål å styrke sitt langvarige nære forhold gjennom denne omfattende avtalen. Legger til:

"Begge flyselskapene har en lojal kundebase, i tillegg til omfattende operasjoner i Sørøst-Asia og rundt om i verden. Dette er en vinn-vinn-mulighet til å støtte veksten av våre respektive knutepunkter og forbedre alternativene og tjenestetilbudet for våre kunder."

Når det gjelder Oslo ruten så er det fortsatt stille fra Thai Airways, Ryktene sa at Thai planla å gjenåpne ruten mot slutten av året. Men Oslo manglet i ruteprogrammet som tidligere ble lagt ut, å det nåværende ruteprogrammet går fra slutten av oktober til slutten av mars, så vi får håpe at den populære Oslo ruten er tilbake i løpet av vinteren.

Vår kilde på OSL sier at Thai fortsatt har sin Landing slot.


Fakta

Thai Airways

Singapore Airlines

Kilde: simpleflying


Comments


bottom of page