top of page

Thai Airways vil kjøpe over 50 nye fly

Thai Airways International (THAI) vil kjøpe 51 nye fly innen 2027. Anskaffelsen av nye fly er også i tråd med selskapets utvidelsesplaner, samt behovet for å erstatte gamle fly.
Thai Airways Airbus A350-900XWB
Thai Airways Airbus A350-900XWB

THAI-sjef Chai Eamsiri sa lørdag at de 51 flyene som skal anskaffes vil omfatte 10 Airbus A321neo, 11 Airbus A350-900 og at de resterende 30 vil bestå av såkalte Bredbuksfly.


THAI-flåten består i dag av 65 fly, hvorav 45 er Bredbuksfly (widebody) og 20 smalbuksfly (narrow-body) som er utlånt til THAIs datterselskap, Thai Smile. Han sa at Airbus A321neo flyene vil bli levert i 2025, mens leveringen av Airbus A350-900 flyene vil starte med de fire som blir levert i løpet av dette året.


- Airbus A350-900 flyene vil bidra til å forbedre selskapets effektivitet, spesielt når det gjelder europeiske ruter, sa Chai.

Han la til at THAI venter på Boeing og Airbus sine forslag for å dekke widebody behovet sitt. THAI forventer at disse flyene skal leveres mellom 2026-2027.

Flypriser Thailand Norge

Han la til at THAI vurderer å anskaffe flyene under en leie- eller leie-kjøpsordning for å stabilisere økonomien.

Å skaffe nye fly er for tiden tøft da mange flyselskaper prøver å utvide flåten sin for å møte økende etterspørsel, sa han, og la til at flyselskapene også er ute etter å anskaffe fly som kan spare drivstoff, vedlikehold og driftskostnader.

Chai sa at THAI anskaffer nye fly for å styrke konkurranseevnen, siden det ikke er nok å ha bare 45 widebody fly i flåten. Han la også til at Thai Smile-THAI-fusjonen vil bli fullført i løpet av dette året.

THAI forventer å betjene 9 millioner passasjerer og generere 140 milliarder baht i år, sa han, og la til at flyselskapet håper å frakte 12 millioner passasjerer og generere 160 milliarder baht innen 2024.

Thaifeber Facebook

Han la til at THAI selger unna unødvendige eiendeler for å redusere vedlikeholdskostnadene, for eksempel fly som skal tas ut og salgskontorer både i Thailand og utenlands.


Den nasjonale transportøren fikk et nettooverskudd på 12,5 milliarder baht i første kvartal i år.

For å skaffe flere midler vil THAI endre gjelden sin til egenkapital og lansere fortrinnsrettslige tilbud i andre kvartal 2024. Målet er å bli notert på børsen i Thailand innen fjerde kvartal neste år og gå ut av rehabiliteringsplanen innen 2025.


Oslo

Det er fortsatt ingen nyheter om gjenoppstart av den svært populære å etterspurte Oslo ruten. Men nå som de får flere maskiner inn i flåten, så øker sjansene for at THAI er tilbake i Oslo når vinterprogrammet starter.Kilde: The Nation Thailand

Comments


bottom of page