top of page

Thai Airways vurderer sammenslåing med Thai Smile

For å dra nytte av stordriftsfordeler å redusere kostnader, så vurderer Thai Airways en sammenslåing med datterselskapet Thai Smile.
HS-TXD Airbus A320-200 "Sing Buri"
HS-TXD Airbus A320-200 "Sing Buri"

Kilder i Thai Airways fortalte til Prachachat Business at selskapet planlegger en omstrukturering innen juli. Hvor planen er at datterselskapet Thai Smile fusjonerer med morselskapet.


Planen tar sikte på å bringe selskapene inn under en samlet ledergruppe og strategi etter at datterselskapet siden oppstarten har gått med store tap.


I følge Department of Business Development, Department of Commerce, har Thai Smile Airways gått med tap siden oppstarten. Fra 2013 til 2021 har flyselskapet hadd et kumulativt tap på nesten 16 milliarder baht.


Ifølge Thai Smiles kommunikasjonsteam, har flyselskapet 815 ansatte per 16. februar 2023. Økonomirapporten for 2021 viser også at flyselskapet eier 20 Airbus A320-200 maskiner.

Flypriser Thailand Norge

Kildene la til at restruktureringsstrategien tar sikte på å samle alle datterselskaper i en enkelt organisasjon som omfatter den sentrale ledelsen, ansatte, kabinansatte-piloter og backoffice-systemet: Finans, Regnskap, Innkjøp og Human Resources, dette for å redusere faste kostnader og driftskostnader. Selskapet håper også å oppnå større effektivitet innen menneskelige ressurser og fly.I tillegg planlegger selskapet å kun bruke Thai Catering, uten å måtte ty til eksterne leverandører.


Når ledelsen godtar planen, vil alle kabinansatte bære samme uniformer som de kabinansatte i Thai Airways, og all mat som serveres på flyet vil utelukkende være levert av Thai Catering.


Thai Airways administrerende direktør Chai Eamsiri sa at ledergruppen ennå ikke hadde konkludert med planen og gjennomgikk fordeler og ulemper med restruktureringsplanen. Han la imidlertid til at sammenslåingen er en del av restruktureringsprossesen som er godkjent av restruktureringslederne og kreditorutvalget.Kilder: Thai Airways I Khaosod English I Prachachat

Comments


bottom of page