top of page

Thai har fått utsatt fristen med å sende inn rehabiliteringsplanen


Thai Airways International har fått en måneds forlengelse på fristen for å sende inn rehabiliteringsplanen som vil skissere hvordan virksomheten vil bli omstrukturert.


Thai sa først i en børsnotering at rehabiliteringsplanen ville komme den 5. januar, men den 28. desember ba rehabiliterings planleggerne i en anmodning til Konkursretten om en måneds forlengelse, som retten nå har gitt.Domstolen hadde tidligere godkjent Thai's rehabiliterings begjæring 14. september og utnevnte deretter syv rehabiliterings planleggere som va nominerte av flyselskapet. Deretter sa flyselskapet at neste trinn etter godkjenningen var å utarbeide en rehabiliteringsplan.


I følge den nye fristen må Thai nå levere rehabiliterings planen innen 4. februar.


Siden flyselskapet først antydet at de ville følge en restrukturering under konkursbeskyttelse, hadde markeds observatører og de som var involvert i prosessen varslet om en langvarig prosess i forhold til andre rehabiliterings prosesser i regionen.


Tilbake i november sa John Frangos, en partner ved advokatfirmaet Tilleke & Gibbins i Bangkok, til Cirium at han forventet at Thai Airways skulle ha planen klar i første kvartal 2021, men la til at "forsinkelser er mulige".


Thai Airways sier i den siste uttalelsen at de ba om forlengelse fordi det trenger mer tid til å vurdere aspekter, inkludert "gjeldsstruktur, kapitalstruktur og organisasjonsstruktur" for å sikre at kreditorene er fornøyde nok med planen for å gi den tommelen opp .


“Dette kommer i tillegg til juridiske spørsmål og kontraktsforpliktelser med ansatte, forretningspartnere og kreditorer; så vel som i forbindelse med økonomiske estimater, kapasitet til tilbakebetaling av gjeld og fremtidige forretningsplaner, legges det til.


“Utformingen av rehabiliteringsplanen er derfor svært viktig, og krever en grundig gjennomgang, og en detaljert analyse for å gi et rettferdig resultat for alle kreditorer, og dialog med kreditorer og alle interesser, i samsvar med ulike prinsipper for å sikre at rehabiliteringsplanen vil bli godkjent på kreditor møtet. ”Comments


bottom of page