top of page

Thai Immigration gjennomfører passkontroller over hele Landet

Royal Thai Immigration har den siste tiden gjennomført passkontroller over hele Thailand. Formålet med kontrollene er å ta utlendinger på overstay, å skape sikkerhet under den kommende jule- og nyttårsferien.

Kontrollene er en del av en pågående kampanje kalt Operation X-ray, kampanjen går offisielt fra 1. desember til 10. desember og har som formål å skape sikkerhet under den kommende jule- og nyttårsferien.


Immigration har tidligere annonsert at kampanjen ville komme, og fortalte at de som var på overstay i landet, kunne komme og ordne opp i situasjonen, disse som gjorde dette ville unngå å bli arrestert og bli ufrivillig "kjendis" i media.


Under kontrollene bruker Immigration registre over de som er kjent for å være på overstay og som fortsatt oppholder seg i landet, Immigration bruker også biler som er utstyrt med kamera med ansiktsgjenkjenning, disse kan snappe opp kjente ansikt som går på gaten, eller som feks sitter på en bar hvor de kan fanges opp av kameraene, Immigration utfører også passkontroller på gaten eller inne i lokaler.

Nettavisen The Pattaya News (TPN) har den siste tiden rapportert om flere arrestasjoner, deriblant en amerikaner som ble arrestert for 8 dagers overstay, å en Sør-Koreansk kvinne som ble tatt med nesten 6 års overstay.


Under VM-kampen den 5. desember, rapporterte flere TPN-lesere at immigrasjonsagenter i Pattaya gjennomførte kontroller i det populære underholdningskomplekset Treetown, her fikk kundene beskjed om å bevise deres juridiske status i landet. (framvise pass)


Kopier av pass og stempel, også på telefon, ble akseptert, de som var så uheldige å ikke ha bevis på seg, ble gjenstand for ytterligere kontroller.


Det rapporteres også i flere Facebookgrupper, at folk er blitt kontrollert av Immigration i Chiang Mai, Udon Thani og på Phuket.

Overstay Thailand

I følge TPN så gjennomfører Immigration daglige raid på barer og nattklubber i Pattaya, hvor kunder blir bedt om å fremvise passet eller en kopi av dette.


Immigration har tidligere minnet alle turister og expats, at en til enhver tid bør ha pass eller kopi av passet på seg.


SÅ vi i Thaifeber anbefaler dere alle å ha kopi av pass og innreise stemplet i baklomma, eller en kopi i from av bilder på telefonen. En kan jo selvsagt ha passet på seg, men da må en passe godt på det.Kilde: TPN

Comentarios


bottom of page