top of page

Thai Immigration strammer inn på regelverket

Thailands Immigration Bureau strammer inn på regelverket, i et forsøk på å slå ned på ulovlige virksomheter fra utenlandske kriminelle.

innstrammingen kommer som følge av at politiet har avdekket en rekke ulovlige aktiviteter i kongeriket de siste månedene.


Immigration Bureau avslørte i går at regelverket. vil bli strammet inn for å hindre utenlandske kriminelle i å etablere virksomheter i Thailand.


Byråets sjef, Pol Lt Gen Pakpoompipat Sajjapan, fortalte journalister at han fulgte opp påstandene fra tidligere politiker Chuwit Kamolvisit om at tre tidligere senior immigrasjonspolititjenestemenn hadde bedt om bestikkelser for å godkjenne lengre opphold for mer enn 3000 kinesiske statsborgere, hvorav mange var involvert i ulovlig næringsvirksomhet.

Visum Thailand Norge

Pakpoompipat var kjent med at utenlandske kriminelle brukte smutthull i eksisterende regler, mens de erkjente at noen immigrasjonsoffiserer kan ha latt seg bestikke i henhold til dokumentasjonen til noen utlendinger.


"Det vil være en arbeidsgruppe for å revidere regelverket rundt visum, for de som jobber for stiftelser, de som har behov for medisinsk behandling og for studenter i det formelle og i det uformelle utdanningssystemet."


Chuwit fremhevet at kriminelle utnyttet det thailandske visumsystemet ved å søke om studentvisum, men en rekke av disse utlendingene var så gamle som 50. Immigrasjonssjefen innrømmet at dette kunne være et problem, og sa at byrået ville revidere systemet sitt.

"Utlendinger som oppholder seg i Thailand med studentvisum må ha sertifikater fra utdanningsinstitusjoner. Så utdanningsinstitusjoner må gjøre dette riktig. Byråets regelverk er allerede omfattende, men alle andre organisasjoner knyttet til utlendingers visum må samarbeide tett."


For å overvåke ekte studenter og avsløre falske studenter har Immigration Bureau bedt lokale skoler om å sende inn kvartalsvise rapporter om utdanningsresultatene til de som har studentvisum. I mangel av slike rapporter vil visumet deres bli avsluttet og utlendingene må forlate landet.


Pol Lt Gen Pakpoompipat la til at skoler som hadde utenlandske ansatte også må rapportere aktivitetene til disse utlendingene med jevne mellomrom.Kilde: Bangkok Post

Comentarios


bottom of page