top of page

THAI-maskin skadd på Haneda lufthavn

En Thai Airways maskin fikk lørdag morgen deler av vingetuppen revet av, i et sammenstøt med en EVA Air maskin på en av taksebanene på Haneda lufthavn.
Thai airways Eva Air A330 collission

Bildet viser Thai Airways og Taiwans Eva Airways maskinene som kom i kontakt på en taksebane ved Tokyos Haneda-flyplass 10. juni 2023. (Kyodo)Thai Airways maskinen, var på vei til Bangkok's Suvarnabhumi Lufthavn (BKK) da den ved et uhell sneiet borti en EVA Air maskin som var på vei til Taipei's Songshan lufthavn (TSA).


Kort tid etter hendelsen dukket det opp bilder i sosiale medier som viste bilder av hendelsen. Bildene viste Thai Airways-maskinen med en skadet vingetupp på høyre side.

Selv om bildene ikke viser synlige skader på EVA maskinen, så bekreftet flyselskapet overfor NHK at den horisontale stabilisatoren (Høyderoret) er skadet.


Den Japanske allmennkringkasteren NHK har lagt ut en video av uhellet her.


Årsaken til hendelsen på taksebanen til Haneda Lufthavn er fortsatt under etterforskning. Det er ikke meldt om personskader.


Ifølge data fra Planespotters.net er maskinene som var involvert i hendelsen en 14,2 år gammel Airbus A330-300 (HS-TEO) som ble levert til THAI i mai 2009, og en 5,7 år gammel Airbus A330-300 (B-16340) som ble levert til EVA Air i oktober 2017.Kilder: NHK I Planespotters.net

Yorumlar


bottom of page