top of page

THAI redningsplan skal granskes av Prayut ledet komité

Statsminister Prayut Chan-o-cha vil onsdag (29. april) presidere over et møte i den statlige virksomhetspolitiske komiteen for å vurdere utvinningsplanene til Thai Airways (THAI) i kjølvannet av Covid-19-krisen.
Thai airways boeing 777-300ER

Den nasjonale transportøren hadde et nettotap på 12 Billioner Baht i fjor, og det tredje året på rad med røde tall, og har nå suspendert de fleste flyvninger til slutten av mai midt i pandemien. Chakkrit Parapuntakul, fungerende president i THAI, vil i onsdagens møte be om å få godkjent støtte på 70 milliarder Baht for å øke den nasjonale transportørens likviditet. Det vil bli foreslått to måter å skaffe penger til komiteen: et lån og en utstedelse av obligasjoner. Det valgte alternativet må garanteres av Finansdepartementet. I mellomtiden planlegger THAI å omstrukturere driften ved å øke rollen til det regionale datterselskapet Thai Smile Airways i finans- og flyvirksomheten, ifølge transportdepartementet.


Den nasjonale transportøren tar også sikte på å etablere tre datterselskaper for å redusere THAIs ansvar og øke mulighetene for investering. Nares Puengyam, THAI fagforenings president, sa at flyselskapets ledere ikke hadde diskutert detaljer med fagforeningen, og særlig dens virkninger på personalets fordeler og andre viktige forhold som reduksjon av andeler eller separasjon av forretningsenheter. "Vi har studert lovene knyttet til personalytelser for å forhindre at medlemmene våre taper hvis flyselskapet blir endret fra et statlig foretak til en annen type organisasjon," sa han.留言


bottom of page