top of page

Thailand åpner dørene for fullvaksinerte fra "trygge" land


Thailand åpner dørene for fullvaksinerte turister som kommer fra land med lavt smittetrykk, sa den thailanske statsministeren i en fjernsynstale mandag.


(annonse)

Thailand vil fra 1. november ta imot fullvaksinerte turister som kommer med fly fra land med lavt smittetrykk, sa statsminister Prayut Chan-O-Cha.


-Ved ankomst må de vise en negativ koronatest fra hjemlandet, og ved ankomst må en ta en ny test som også må være negativ. Deretter kan de reise fritt rundt i landet.


Statsministeren sa at det nå var på tide at landet gradvis gjenåpnet i samsvar med regjeringens planer.


USA, Storbritannia, Kina, Singapore og Australia var blant landene med lav smitteutbredelse som ble nevnt, og statsministeren sa at flere detaljer vil bli kunngjort senere.(annonse)

Prayut sa at avgjørelsen ble tatt med tanke på økonomien selv om Covid-relaterte konsekvenser var sannsynlige.


"Jeg vet at en slik beslutning har en risiko, og det er nesten sikkert at det daglige antallet Covid -tilfeller vil øke når vi begynner å lempe tiltak, men vi vil følge situasjonen nøye," sa Prayut. “Dette er høysesongen, og vi kan ikke gå glipp av denne muligheten.


Regjeringen sa tidligere at den ville åpne landet innen 1. oktober, men fristen ble presset tilbake på grunn av økte smittetall. Men nå som regjeringen økte sitt vaksinasjonsprogram, sa Prayut at avgjørelsen var en kalkulert beslutning.


(annonse)

Prayut la til at restauranter, barer og underholdningssteder får åpne igjen og vil kunne selge alkoholholdige drikker fra 1. desember.


Thailand har "stengt" dørene for utenlandske reisende i nærmere to år på grunn av pandemien. Økonomien har blitt hardt rammet av pandemien.Det er forventet at det kommer mere detaljer og informasjon etter Torsdagens stormøte hos CCSA.Nedenfor kan du se dagens pressebrief som fant sted før kunngjøringen fra Prayut Chan-O-Cha.Comments


bottom of page