top of page

Thailand ønsker og koble seg på Laos-Kina jernbanen

Den thailandske regjeringen ønsker og tilknytte den thai-kinesiske jernbanen med Laos-Kina-jernbanen.


En thailandsk embetsmann uttalte nylig at hans regjering må finne en måte å koble sin jernbane sammen med Laos-Kina-jernbanen så snart som mulig, ifølge kinesiske statlige medier i Laos.


Til tross for at fremgangen på høyhastighetsjernbaneprosjektet Kina-Thailand har avtatt, er det mulig at en økonomisk analyseplan vil ha forrang i byggingen av prosjektet for å knytte Thailands Nong Khai-provins med Vientiane hovedstad, Laos, gjennom Laos. -Kina jernbane.


(annonse)

Initiativet vil kunne tiltrekke seg besøkende fra Kina til Laos, Thailand og andre Sørøst-asiatiske land med høyhastighetstog.


I mellomtiden sa viseregjeringens talsperson for Thailand, Rachada Dhnadirek, nylig at Thailands statsminister Prayuth Chan-Ocha var spesielt interessert i Laos-China Railway-prosjektet og var spent på forberedelsene til å lansere jernbanen, planlagt å åpne i desember i år.


(annonse)

Laos ble også invitert til å delta i månedlige møter mellom Thailand og Kina for å gjennomgå oppdateringer om fremdriften til en plan for å koble det thailandsk-kinesiske høyhastighetstogsystemet i Thailand med Laos.


Laos-Kina-jernbanen forbinder Laos hovedstad Vientiane med den kinesiske grensen over en avstand på 427 km, byggingen begynte i desember 2016, og forbinder fem provinser Luang Namtha, Oudomxay, Luang Prabang, Vientiane-provinsen og hovedstaden Vientiane.


Den historiske jernbanen skal etter planen åpnes på Laos nasjonaldag 2. desember.


(annonse)

Lao-Kina-jernbanen er en del av et transasiatisk nettverk under Belt and Road Initiative som er ledet av Kina for å koble jernbanesystemet med Sørøst-Asia. Så her ser thailandske myndigheter for seg en oppgradert linje som vil flytte varer mellom Kina og Laem Chabang havn. Men arbeidet i Thailand ligger mange år etter skjema.


The Rail Transport Department har avduket en plan for å utvikle områder i Nong Khai for å forberede en jernbaneforbindelse med Laos ettersom Thailand forbereder seg på mer handel med Kina langs linjen som forbinder de tre landene.


Et 80-rai område ved Nong Khai jernbanestasjon vil bli utviklet som et depot for å håndtere internasjonal handel, sa Kittiphan Panchan, avdelingens generaldirektør.


Thailand planlegger også en ny bro over Mekong for tog, omtrent 30 meter fra den nåværende vennskapsbroen mellom Thailand og Lao, la Kittiphan til.


Dagens tog mellom Nong Khai stasjon og Thanaleng grensestasjon i Laos deler nå broen med motorkjøretøyer som krysser mellom de to landene.(annonse)

Thailand forventer nå å kunne koble seg til Laos og Kina i 2028 når den første høyhastighetstoglinjen fra Bangkok til Nong Khai er ferdigstilt.


Den første delen av høyhastighetslinjen er under bygging fra Bangkok til Nakhon Ratchasima, og kan være i drift innen 2026.


Høyhastighetstogene i Thailand vil kunne kjøre med en maksimal hastighet på 250 kilometer i timen, mens togene i Laos topper med 160 km/t.


Regjeringen forventer at jernbaneforbindelsen vil fremme mer handel og turisme mellom Thailand og Kina.


Punyapob Tantipidok, en analytiker ved Economic Intelligence Center, en forskningsgren av Siam Commercial Bank, skrev i en rapport 13. september at bedre jernbaneforbindelser mellom Thailand og Kina ville fremme handel og investeringer, spesielt i den østlige økonomiske korridoren.


Raske tog vil tillate thailandske produkter å nå Sør-Kina på ikke mer enn en og en halv dag, sammenlignet med to eller tre dager på land og opptil en uke til sjøs, sa han.


Toglinjen vil skape en større mulighet for Thailand til å sende frisk frukt så vel som industriprodukter som elektriske og elektroniske varer til Kina, la analytikeren til.

コメント


bottom of page