top of page

Thailand fjerner de siste gjenværende Covid-tiltakene

Men i sin siste kunngjøring utgitt mandag, så anbefaler Civil Aviation of Thailand at flypassasjerer fortsetter å bruke munnbind under flyvninger.

Thailand - innreiseinformasjon

Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) har utstedt et varsel (NOTAM) til flyselskaper som minner dem om å overholde de siste, men avslappede COVID-19-tiltakene i Thailand, som trer i kraft 1. juli.


De nye innreisetiltakene som trer i kraft 1. juli:
  • Thailand Pass kreves ikke lenger for å reise til Thailand.

  • Det er ikke lenger krav om en Covid-19-forsikring.

  • Fullvaksinerte (2 doser) kan fritt reise til Thailand uten å ta en Covid-19-test før avreise, men en bør ta en hurtigtest hvis en har symptomer på sykdom.

  • Uvaksinerte eller delvis vaksinerte må framvise en negativt hurtigtest eller RT-PCR-test tatt 72 timer før avreise.

  • Flyselskapene må sjekke passasjerenes vaksinasjonsertifikater og eventuelle negative testresultater. Passasjerer som ikke har disse sertifikatene må følge sykdomskontrollørenes instrukser ved immigrasjonssjekkpunkter.

  • Flyselskaper kan melde inn helsesertifikater for sitt mannskap for å lette immigrasjonsprosedyrene, men en kan bli tatt inn for stikkontroll av thailandske kontrollører.

Følgende Vaksineregler gjelder for barn:
  • Barn under 5 år - Vaksinasjon ikke nødvendig hvis en reiser med foreldre/foresatte.

  • Barn i alderen 5-17 år - kan reise alene hvis en er vaksinert med 1 dose.

  • Barn under 18 år - Vaksinasjon ikke nødvendig hvis en reiser med foreldre/foresatte.

  • Barn som reiser med foreldre er unntatt fra dette kravet.

Barn i alle aldre kan reise alene (uledsaget) hvis de er fullvaksinert (Thailand anser barn med 1 dose som fullvaksinert).

Til tross for opphevelsen av flere tiltak, oppfordres alle flyselskaper til å anbefale sine passasjerer til å bruke munnbind mens de er om bord på flyet, på grunn av at det er et lukket rom.Kravet om Munnbind er opphevet.


Etter at vedtaket ble publisert i Royal Gazette den 23. juni, er det nå frivillig å bruke munnbind på offentlige steder i Thailand.


Imidlertid anbefales det at sårbare grupper - inkludert gravide, eldre og personer med kroniske sykdommer - bruker munnbind for å redusere risikoen for infeksjon.


I tillegg har Folkehelsedepartementet rådet folk til å fortsette å bruke munnbind på overfylte eller dårlig ventilerte steder.

Thailand - munnbind

Private aktører kan fortsatt kreve at en bruker munnbind (BTS, MRT og flere store markedsaktører er noen som fortsatt krever bruk av munnbind).


Kilder: PRD I CAAT I Thaipbsworld I MFA I BTS I TAT I Royal Thai embassy Oslo


Comments


bottom of page