top of page

Thailand: Forlenger avgiftskuttet for å lette presset på levekostnadene til folket

Tirsdag ble regjeringen enige om å forlenge avgiftskuttet på diesel med 5 baht per liter i ytterligere fire måneder, dette for å lette presset på levekostnadene til folket. Avgiftskuttet vil holde prisene på diesel under 35฿ literen, sa visefinansminister Santi Promphat.

Santi snakket med journalister etter det ukentlige statsrådsmøtet, og sa at regjeringen var enige om å forlenge kuttet fra januar med fire måneder til for å redusere levekostnadene og forhindre at prisene på forbrukerprodukter stiger.


Den siste runden med kutt i dieselavgifter vil koste finansdepartementet rundt 40 milliarder baht i tapte inntekter, eller rundt 10 milliarder baht i måneden. Den siste runden er den sjette siden februar i fjor. Kombinert med inntektstap i siste runde, vil regjeringen tape rundt 140 milliarder til 150 milliarder baht i dieselavgiftsinntekter.


Santi sa at kuttet ikke ville påvirke den økonomiske situasjonen til finansdepartementet ettersom den hadde mottatt en ekstra inntekt på 33 milliarder baht fra auksjonen av mobiltelefon- og radio frekvenser samt skattebøter på importerte varer etter rettsavgjørelser. Han utdypet ikke hvilke rettsavgjørelser det var snakk om.

annonser hos oss  Thaifeber

Santi la til at inntektene til finansdepartementet i løpet av de to første månedene av regnskapsåret 2023 var 55 milliarder baht høyere enn målet, og departementet var sikre på å motta 2,6 billioner baht i inntekter ved slutten av regnskapsåret i september.


«For regnskapsåret 2023 ville regjeringen låne rundt 695 milliarder baht for å kompensere for budsjettunderskuddet mens de anslåtte utgiftene vil være 3,1 billioner. Det er forventet at ved slutten av regnskapsåret vil det være en kontantbalanse på 710 milliarder baht i statskassen, sa Santi.


"Så regjeringens økonomiske status er stabil og den vil ikke bli påvirket av avgiftskuttet," gjentok han.Kilde: The Nation

Comments


bottom of page