top of page

Thailand legaliserer cannabis – Men det er fortsatt begrensninger på bruken

Nå er det lov å både dyrke og selge cannabis i Thailand. Men det er fortsatt begrensninger på bruken.

I Thailand kan folk nå lovlig dyrke cannabisplanter i sitt eget hjem og selge det videre, etter at myndighetene vedtok å legalisere produksjon og salg av cannabis. Lovendringen trådde i kraft torsdag.


Thailand er dermed det første i Sørøst-Asia som slipper opp på narkotikalovene, hvor det tradisjonelt sett har vært svært strenge lover knyttet til narkotika og narkotikabruk.


()

Thailand valgte i 2018, som det første landet i Asia, å legalisere medisinsk bruk av cannabis.


I Thailand har medisinske klinikker i flere år brukt cannabisplanten til å fremstille virkestoffet CBD, som de har benyttet til behandling.

Det gir både folket og staten en mulighet til å tjene penger på marihuana og hamp, sier Thailands visestatsminister og helseminister, Anutin Charnvirakul.

()

Personlig bruk av cannabis fremdeles forbudt uten en medisinsk resept, og salg av ekstrakter med mer enn 0,2 prosent av virkestoffet THC er heller ikke tillatt, Så det er på ingen måte fritt frem.


Produksjonen kommer også med klare restriksjoner, de som ønsker å dyrke cannabisplanter i sitt eget hjem og selge det videre, må registrere seg via Thailand Food and Drug Administration (FDA) sin "Plookganja"-applikasjon eller på plookganja.fda.moph.go.th for å motta et digitalt sertifikat før de kan begynne. Får man den innvilget kan hver husholdning dyrke opp til seks potteplanter med cannabis hver.

Thailandske myndigheter håper at lovendringen kan styrke landets landbruk og turisme ytterligere.

Cannabisplanten kan brukes til å fremstille virkestoffet CBD, og myndighetene håper at Thailand skal bli ledende når det gjelder produksjon av CBD-produkter i Sørøst-Asia.

For å gi cannabisproduksjonen en pangstart har myndighetene bestemt seg for å dele ut én million cannabisfrø.Det er ventet at man ikke lenger vil bli straffet for å være i besittelse av marihuana, i følge BBC så kan dette være et tiltak for å redusere antallet innsatte i thailandske fengsel. Planen er videre å slippe fri om lag 4000 fanger som sitter inne for cannabisrelaterte lovbrudd, skriver de thailandske myndighetene.
Blant de som allerede har rukket å benytte seg av lovendringen er restaurantbransjen. Flere steder i Thailand kan man nå kjøpe mat og drikke som inneholder cannabis eller virkestoffet THC.


Myndighetene håper nok å få en tjuvstart på nabolandene, og bli ledende når det gjelder CBD-produkter i Sørøst-Asia.


Fortune Business Insights sier at verdien på det globale cannabis markedet i 2020 var 20,47 milliarder USD og anslås å nå 197,74 milliarder USD innen 2028.Comentários


bottom of page