top of page

Thailand: Nesten 12 000 sjåfører fikk trukket poeng den første måneden

Totalt 11 548 sjåfører har mistet poeng etter at Thailands nye trafikale poengsystem ble implementert i begynnelsen av Januar.

Det vanligste lovbruddet var manglende klistremerke for kjøretøyavgift (3.557), etterfulgt av manglende Kjennemerker (1709) og fartsovertredelse (1.686), sa nasjonal politimester Damrongsak Kittiprapas i en pressemelding.


Chai Nat- provinsen hadde det høyeste antallet lovbrytere, med 1.478. Etterfulgt av Bangkok (1.472) og Khon Kaen (211).Sjåfører som mister alle 12 poengene vil få førerkortet sitt suspendert i 90 dager. Hvis de ikke overholder suspensjonsordren, risikerer de fengsel på opptil 3 måneder og/ eller bot på opptil 10 000 baht.

Førerkortinnehavere kan sjekke poengene sine på nettstedet E-Ticket PTM eller på applikasjonen KHUB DEE Apple / Android. eller spørre trafikkpolitiet på alle politistasjonene.


Damrongsak oppfordret alle sjåfører til å følge trafikkreglene for å unngå å miste poeng, og unngå adferd som fører til ulykker.Royal Thai Police (RTP) implementerte poengsystemet 9. januar, i et grep som var ment å forbedre trafikkadferd og trafikksikkerheten i landet. I fjor kunngjorde statsminister Prayut Chan-o-cha et hovedmål om å redusere antall dødsfall i trafikken med nesten to tredjedeler innen 2027.Kilde: Bangkok Post

댓글


bottom of page