top of page

Thailand: Regjeringen godkjente fire nye måneder med strømstøtte

Regjeringen godkjente tirsdag et budsjett på 7,5 milliarder baht i strømstøtte til husholdningene. Regjeringens talsmann Anucha Burapachaisri sa at tilskuddet vil bli gitt fra januar til april.
Strømregning Thailand

En husholdning kan ikke bruke mer enn 300 kWh strøm for å være berettiget til strømstøtte.


Strømstøtten vil bli gitt til brukere av elektrisitet fra Metropolitan Electricity Authority og Provincial Electricity Authority. Familier under velferd til Royal Thai Navy vil også være kvalifisert.


Strømstøtten vil bli gitt etter 2 satser:

  • 92,04 satang per kWh vil bli gitt til de som ikke bruker mer enn 150 kWh.

  • 67,04 satang per kWh til de som bruker mer enn 150 enheter men ikke mer enn 300 kWh.

Talsmannen sa at regjeringen foreventer at 19,66 millioner familier skal benytte seg av strømstøtten, som har en total kostnad på rundt 1,868 milliarder baht per måned.


Han sa at regjeringen så langt har gitt 18,353 milliarder baht i strømstøtte til husholdningene.


Den 19. april i fjor godkjente regjeringen et budsjett på 1,724 milliarder baht for å gi strømstøtte fra mai til august, og 13. september ble ytterligere 9,128 milliarder baht godkjent for å subsidiere strømregninger fra september til desember, sa Anucha.


Fakta:

100 satang = 1 baht


Kilowattime (kWh eller kW·h) er en enhet for måling av energi. 1 GWh (en gigawattime) er en million kilowattimer, og 1 TWh (en terawattime) er en milliard kilowattimer.Kilde: The Nation Thailand

Comments


bottom of page