top of page

Thailand skeptisk til Russisk Vaksine


BANGKOK - Den thailandske regjeringen vurderer å skaffe vaksiner mot coronavirus fra Russland, selv om det er behov for flere studier på deres effektivitet, uttalte en kilde innen helseNakorn Premsri, direktør for National Vaccine Institute, sa at thailandske forskere vil overvåke “Sputnik V” før de kommer med anbefalinger for bruk i Thailand. Russlands president Vladimir Putin godkjente tirsdag massebruken av vaksinene, etter sigende oppfunnet av russiske forskere, men mange internasjonale observatører er fortsatt skeptiske.


"Vi holder øye med det," sa Nakorn i et intervju. "Men vi er bekymret for at vaksinen ikke gjennomgikk alle nødvendige tester."


Putin beskrev bragden som verdens første vaksine som var til menneskelig bruk, og sa at vaksinen har vist seg effektiv - en dose er allerede blitt gitt til en av døtrene hans.


Nakorn sa at han bare har lært om vaksinen gjennom medieoppslag så langt, og mer informasjon er nødvendig før han foreslår regjeringen å kjøpe vaksinen.


Vladimir Kim, en talsmann for den russiske ambassaden i Bangkok, sa at han ikke forventer noe problem med å selge vaksinen til Thailand, sammen med noen andre land.


"Hvorfor ikke?" Sa Kim. "Vi håper at når vaksinen blir satt i masseproduksjon, inkludert for eksport, vil det ikke være noen begrensninger i formidlingen."


Tjue land har uttrykt sin interesse for å få vaksinen så langt, ifølge den russiske utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova.


Thailand utvikler også sine egne vaksiner mot COVID-19. Den mest progressive prototypen, Messenger RNA-vaksinen, gjennomgikk testing på aper og forventes testet på mennesker i oktober.


Minst fem vaksiner-prototyper utvikles innenlands av forskjellige helseinstitusjoner, ifølge teknologidepartementet.


Kilde: khaosod english


bottom of page