top of page

Thailand: TAT foreslår å forlenge det midlertidige utvidete visumfritaket

Thailands turistmyndighet (TAT) vil foreslå å forlenge det midlertidig utvidete visumfritaket til slutten av året, dette for å hjelpe turistindustrien med gjenopprettingen.

I september i fjor godkjente Thailands kabinett den midlertidige forlengelsen av visum ved ankomst og visumfritak ved ankomst for høysesongen. Den midlertidig utvidete forlengelsen gjelder mellom 1. oktober 2022 – 31. mars 2023.


Thailand overgikk målet på 10 millioner turister i 2022, og tok imot 11,5 millioner totalt, noe TAT i stor grad tilskriver Thailands utvidede visum ved ankomst/visumfritak.


Av den grunn ønsker TAT at den midlertidig utvidete forlengelsen skal fortsette ut året.


  • Visum ved ankomst (VOA) som er utvidet fra 15 dager til 30 dager, dette gjelder for passinnhavere fra 19 land som er kvalifisert for Visa ved ankomst.


Visum Thailand

Forlengede opphold har vært avgjørende for å generere turismeinntekter, og har gjort Thailands turistindustri til å være blant de raskeste til å komme seg i post-pandemien i Sørøst-Asia. Men det er fortsatt et stykke igjen til 2019 tall.


Av denne grunn har TAT foreslått å utvide visum ved ankomst/visumfritak ved ankomst for å bidra til å nå målet om 25 millioner utenlandske ankomster i Thailand i 2023.


Forlengede opphold i kongeriket er spesielt populært blant russere i år, med russiske ankomster til Thailand som er syvdoblet mellom september og desember. Russere har en tendens til å velge lengre opphold i Thailand for å unnslippe den kalde vinteren, noe som har blitt tilrettelagt av med av direkteruter mellom Thailand og Russland.

Flypris Thailand

Nå som Kina endelig har åpnet sine grenser, vil det å lokke kinesiske turister – som før pandemien dominerte utenlandsankomststatistikken – tilbake til kongeriket være avgjørende for at TAT også skal nå målet sitt.


Økt turisme vil imidlertid ikke legges til rette med mindre flyselskapene øker flyfrekvensen. TAT er i diskusjoner med flyselskaper for å øke flyfrekvensen og rutene til Thailand for å gi plass til flere turister.


TAT avslørte nylig at de håper å øke utenlandske ankomster til 80 millioner per år innen 2025 – noe som er dobbelt så mange som før pandemien.


Merk: dette er kun et forslag fra TAT som trenger godkjenning.


Om dette blir godkjent så må det publiseres i Royal Gazette før det trer i kraft.Kilder: The Thaiger I TAT

Comments


bottom of page