top of page

Thailand vil gjøre fiskerinæringen mer bærekraftig

Visestatsminister Prawit Wongsuwan insisterer på at regjeringen jobber hardt for å gjøre Thailands fiskeindustri, som er en verdens største mer bærekraftig.
trawler thailand

Prawit talte mandag på et møte i den nasjonale fiskeripolitiske komiteen for å gjennomgå innsatsen for å begrense ulovlig, urapportert og uregulert (IUU) fiske.


Møtet fokuserte på ulovlig fiske i Thailands største innsjø, Songkhla-sjøen, samt innsats for å bevare marine arter som står i fare for å utryddes.


Bare 14 Irrawaddy-delfiner ble funnet i den siste undersøkelsen av Songkhla-sjøen, hvor overfiske også har utarmet andre marine arter alvorlig.

Thaifeber

Mandag ble etater pålagt å følge sjøpattedyrloven og handlingsplaner for bevaring, samt reduksjon av plastavfall i fiskeriene.


Thailand har gjort fremskritt i å begrense marin plastavfall, og har falt fra sjette til 10. plass på årets FN-liste over verdens største havforurensere.


Mandagens møte fokuserte på at Thailands tredelte bevaringsstrategi var å gjenopprette økosystemet og det biologiske mangfoldet, integrere fiskeressursene og forvalte disse ressursene på en bærekraftig måte.


Thailand kunngjorde denne måneden at de ikke lenger ville utstede lisenser for bunntråling.

Norsk Pattayaforum

Thailand har også slått ned på menneskehandel og andre overgrep som førte til at EU truet med et forbud mot import av thailandsk sjømat.


Prawit beordret imidlertid fiskeridepartementet og relaterte byråer til å samarbeide med internasjonale organisasjoner og offentlig sektor for å beskytte arbeidere og andre interessenter i fiskerinæringen.Kilde: The Nation Thailand


Comments


bottom of page