top of page

Thailands økonomi trenger ikke redningspakke fra IMF

Den thailandske økonomien trenger ikke en redningspakke fra Det internasjonale pengefondet, selv om BNP-veksten for 2020 kan ende opp med å være den laveste i regionen. Guvernøren for Bank of Thailand, Veerathai Santipraphob, han sier at den thailandske økonomien er “sterk nok”.

Når han snakket på et seminar med tittelen “Post-Covid Economic Direction”, bemerket Veerathai at selv om Thailand har klart å kontrollere spredningen av Covid-19, så kan den økonomiske vekstraten for hele året ende opp med å være den laveste i Sørøst-Asia, på grunn av avhengighet av eksport og turisme. Begge har blitt rammet av pandemien.


"Den thailandske økonomien hadde nådd bunnen i andre kvartal, hvoretter den vil gi en gradvis" V "-formet utvinning, tilbake til nivået før Covid-19, i slutten av neste år."


Veerathai sier at den thailandske økonomien fremdeles blir sett på som sterk og at landet vil kunne styre risikoen for økonomisk lavkonjunktur bedre enn den gjorde i 1997. Han siterte bevis for landets overskudd på driftsbalansen, landet har store internasjonale valutareserver og lite utenlandsk gjeld (alt som har bidratt til å opprettholde styrken til den thailandske Bathen).


Men han innrømmer at det langsomme utvinningshastigheten påvirker mange sektorer i den thailandske økonomien, inkludert nye studenter som vil kjempe mot et høyt arbeidsledighetsnivå i mange år. Han sa at Thailand kan gjøre krisen om til en mulighet til å omstrukturere økonomien sin ved å styrke landsbygda.


Han fortalte seminaret at banken formelt vil be kabinettet om å utvide gjeldende utøvende resolusjon, (som ble forlenget forrige måned til slutten av juli), for å autorisere BoT til å utvide 500 milliarder baht i myke lån til små og mellomstore store bedrifter frem til slutten av 2021.Comentários


bottom of page