top of page

Thailands bilindustri må raskt tilpasse seg den økende trenden for elektriske kjøretøyer

Energidepartementet har advart om at virksomheter i Thailands bilindustri må tilpasse seg raskt den økende trenden for elektriske kjøretøyer.
Prasert Sinsukpraser, som leder departementets avdeling for alternativ energiutvikling og effektivitet, sa at den thailandske bil industrien ville vokse raskt mellom 2020 og 2024, inkludert produksjon av batterier.


Veksten ville ha stor innvirkning på Thailands bilindustri, som er den nest største i Sørøst-Asia, siden produsenter vil synes det er vanskelig å tilpasse produksjonsmetodene fra forbrenningsmotorkjøretøyer til elbiler.


Prasert forklarte at konvensjonelle kjøretøyer består av rundt 20 000 til 30 000 bildeler, mens elbiler bare bruker 2000 til 3000. Thailandske produsenter av girsystemer, motorer og aksler ville finne overgangen spesielt vanskelig, sa han.


Produsenter må tilpasse seg markedet for elektriske kjøretøy. Batteriet vil være kjernen i produksjonen. Og hvis Thailand kan være ledende i batteriindustrien, kan vi være vinnere i elbil industrien.

Regjeringen vil tilby insentiver for batteriprodusenter til å bygge både produksjons- og monteringsanlegg i Thailand, la han til


Det tas også sikte på å øke etterspørselen ved å fremme elektriske kjøretøyer, først i offentlige datterselskaper og deretter for publikum.


Han bemerket en rask ekspansjon av det globale batterimarkedet, og sa at batterisalget i Kina hadde økt med 175 prosent bare i 2018.

Comments


bottom of page