top of page

Thailands fremste epidemiolog advarer igjen mot å redusere karantenetiden

Thailands fremste epidemiolog har flere ganger advart mot å åpne Thailand for turisme. Nå som helsemyndigheter har startet en 1-måneders studie for å avgjøre om den obligatoriske karantene kan kuttes ned til 10 dager, advarer legen nok en gang helsemyndigheter.
Thira Woratanarat, fra Chulalongkorn Universitys fakultet for medisin, skrev på sin Facebook-side og sa at helsemyndigheter burde holde seg til den 14 dagers karantene. Han sier at redusering av den obligatoriske karantene kan føre til lokale smitte tilfeller, og muligens et nytt utbrudd.Helsetjenestemenn har økt Covid-19-testingen ved karantene for å avgjøre om den obligatoriske isolasjonsperioden skal forkortes fra 14 til 10 dager. Helsetjenestemenn testet opprinnelig folk to ganger, først rundt starten av karantenen og deretter rundt slutten. Nå vil folk bli testet 3 ganger ved ankomst, igjen på dag 9 eller 10 og deretter en tredje gang på dag 13 eller 14.


Studien avsluttes 15. januar. Etter studien vil helsemyndigheter med Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) gjennomgå resultatene og avgjøre om karantene skal reduseres til 10 dager.


Thira ba om at studien skulle stoppe. Han advarer om at eventuelle feil man tar når man åpner grensene, kan føre til en ny nedstengning i flere måneder.댓글


bottom of page