top of page

Thailandsk krigsskip sank i dårlig vær – 24 savnet

En korvett fra den thailandske marinen fikk problemer i kraftig uvær og sank søndag i Thailandbukta. 77 personer er reddet, men 24 er fortsatt i vannet.
Photo via Royal Thai Navy

Mandag formiddag lokal tid opplyser marinen ifølge Reuters, at 33 personer fortsatt er savnet etter forliset, Det er så langt ikke meldt om omkomne, men 11 personer behandles på sykehus.

Kraftig vind blåste søndag kveld store bølger over korvetten HTMS Sukhothai (FS-442), som i følge marinen satte det elektriske anlegget ut av drift.


Uten kraft til å stå imot været begynte å korvetten å ta inn mer vann før den fikk slagside og til slutt sank.

Thailands militære satte etter forliset inn flere krigsskip og helikoptre i søket etter 33 marinesoldater som etter forliset fortsatt er savnet. Marinen lykkes å umiddelbart å redde 73 av de 106 personene som var ombord.


Ulykken skjedde på et patruljeoppdrag omtrent 20 nautiske mil utenfor kysten av distriktet Bangsaphan i Prachuap Khiri Khan-provinsen, drøyt 300 kilometer sør for Bangkok.


HTMS Sukhothai (FS-442) เรือหลวงสุโขทัย, en er amerikansk bygd korvett i Ratanakosin-klassen som har vært i bruk siden 1987, Skipet ble oppkalt etter den første kongen av kongeriket Sukhothai, "hovedstaden" i provinsen Sukhothai i den nordlige delen av det sentrale Thailand.


Oppdatering: i en pressemelding i ettermiddag rapporterte Royal Thai Navy resultatene av deres fortsatte søk etter savnede sjømenn fra HTMS Sukhothai som sank i Thailandbukta søndag.


Søndag kveld ble 75 besetningsmedlemmer reddet fra det synkende skipet. Marinefartøyer har siden funnet ytterligere to sjømenn i live i Thailandbukta. En sjømann ble reddet i ettermiddag og en annen, underoffiser Natee Timdee, ble reddet i går kveld. Fire sjømenn har blitt funnet omkommet, rapporterte marinen.


Totalt er 77 sjømenn reddet, 4 er omkommet og 24 er fortsatt savnet.


Kilde: Reuters


Comments


bottom of page