top of page

Thaksin Shinawatra tilbake i Thailand – må i fengsel

Thailands tidligere statsminister Thaksin Shinawatra landet tirsdag i Bangkok etter 15 år i selvpålagt eksil. Nå venter det flere år i fengsel.

Thaksin Shinawatra Bangkok

Thaksin ble avsatt i et kupp, og i 2008 ble han dømt til fengsel in absentia for å ha misbrukt makten sin. De siste 15 årene har han levd i selvpålagt eksil.


Thaksin ankom Don Mueang-flyplassen om bord i et Gulfstream 650 privatfly og ble mottatt av tilhengere kledd i røde skjorter. Den tidligere statsministeren, som står overfor en rekke korrupsjonsanklager, ble eskortert til Høyesterett og ventes å bli fengslet i løpet av dagen.


Det var på forhånd ventet at Thaksin ville bli pågrepet så fort han landet. Da han kom ut av flyet i Bangkok, bukket han foran et portrett av den thailandske kongen. Deretter ble eksstatsministeren ført bort av flere tjenestemenn for å bli forelagt anklagene han står overfor.

Han er dømt til 10 års fengsel, men siden hans gamle parti ligger an til å ta over makten spekulerer enkelte på om han har gjort en avtale som gjør at han slipper unna med en mildere straff.


Han har tidligere uttrykt at beslutningen om å returnere fra eksil ikke har noe med Pheu Thai-partiets forsøk på å danne etableringen av en ny regjering.


Ifølge en uttalelse fra Høyesterett må Thaksin sone åtte år av dommen.nyhetsbrev, nyhetsvsarsel thaifeber

Comentarios


bottom of page