top of page

Tordenvær i vente

Den thailandske meteorologiske avdelingen (TMD) oppfordrer innbyggere i de nordlige, østlige og sentrale delene av Thailand til å være forberedt på tordenvær, sterk vind og hagl de kommende dagene.

Et høytrykkssystem fra Kina beveger seg over de nordøstlige og østlige delene av sentral Thailand og Sørkinahavet, og forårsaker sørlige og sørøstlige vinder som bringer fuktighet fra Thailandbukta og Sørkinahavet til de øvre delene av Thailand. TMD varsler at dette kan føre til tordenvær og vindkast i de berørte områdene, med fare for hagl og lyn.


TMD oppfordrer folk i de berørte områdene til å ta forholdsregler mot de potensielle farene ved sommertordenvær, inkludert å unngå åpne områder, holde seg unna store trær. Bønder anbefales også å iverksette tiltak for å beskytte avlinger og husdyr mot potensiell skade.


Provinsene som mest sannsynligvis vil bli berørt, er: Tak, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok og Phetchabun i den nordlige regionen, Nakhon Sawan, Uthai Thani, Lopburi, Saraburi, Suphan Buri, Kanchanaburi og Ratchaburi i den sentrale regionen, og Nakhon Nayok og Prachinburi i den sentral-østlige regionen. Bangkok vil også kunne bli berørt under Songkran.


April er statistisk sett den varmeste måneden i Thailand, og med varselet om tordenvær, bør en ta forhåndsregler, da det i denne perioden kan være uforutsigbart vær.


Her kan du lese mere om været i Thailand.Kilde: TMDComments


bottom of page