top of page

Transportministeren har gitt SRT beskjed om å få opp tempoet med den nye jernbanebroen over Mekong.

Statens jernbane i Thailand (SRT) har blitt oppfordret til å søke umiddelbar finansiering slik at byggingen av den nye broen over Mekong-elven kan fremskyndes.

Transportminister Saksayam Chidchob sa fredag ​​at SRT hadde mottatt denne ordren på et møte ledet av visestatsminister Anutin Charnvirakul torsdag. Møtet hadde som ansvar å integrere byråers arbeid med å implementere det thai-lao-kinesiske jernbaneprosjektet.


På møtet ba Anutin SRT om å umiddelbart søke finansiering fra sentralbudsjettet slik at utformingen og byggingen av broen i Nong Khai kunne fremskyndes.


(annonse)

Separat ble møtet også enige om å inkludere representanter for folkehelsedepartementet og statsrådet i den Anutin-ledede komiteen.


Saksayam la til at tjenestemennene også godkjente et rammeverk for å holde flere samtaler med Laos og Kina om å utvide høyhastighetsjernbanen til Thailand. Hvis forhandlingene lykkes, vil rammeverket bli oppgradert til et memorandum of understanding med en bindende effekt for de tre nasjonene, la Saksayam til.


(annonse)

Møtet vedtok også å sette ned et underutvalg for å følge opp fremdriften til alle relevante byråer angående gjennomføringen av jernbaneprosjektet, la Saksayam til.


Kina-Laos-jernbanen, eller Boten-Vientiane-jernbanen, ble satt i drift i begynnelsen av desember, og Thailands eksport via Nong Khai begynte å øke umiddelbart, sa Saksayam.


(annonse)

Han sa at varevolumet som krysset Nong Khai-grensen i forrige måned kom på 304 119 tonn verdt 6,91 milliarder ฿ sammenlignet med 116 552 tonn til en verdi av 4,64 milliarder ฿ i desember 2020.


Han la til at verdien av importen via Nong Khai også steg betydelig fordi transport via jernbanen er 25 prosent billigere og tar langt kortere tid.
Comments


bottom of page