top of page

Transportministeren truer selskapene som har ansvaret for bagasjehåndteringen på Suvarnabhumi

Transportminister Saksayam Chidchob har innkalt til et hastemøte med Thai Airways International (THAI) og Worldwide Flight Services Bangkok Air Ground Handling (BFS Ground) på grunn av forsinkelser i bagasjehåndteringen på Suvarnabhumi lufthavn.

Saksayam besøkte i går flyplassen etter klager på lange forsinkelser i rushtiden. Saksayam sa at overbelastningen ved passkontrollen for ankommende passasjerer nå hadde bedret seg betydelig.

Det tok nå i gjennomsnitt 15 minutter for hver passasjer å passere passkontrollen, sa han.


imidlertid ventet mange passasjerer fortsatt i opptil 1,5 time på at bagasjen deres skulle ankomme karusellen, målet skulle være 15 minutter, la han til.

Representanter for THAI og BFS Ground fortalte Saksayam at bagasjehåndtering tok lengre tid på grunn av personalkutt på som følge av økende driftskostnader. Kuttene gjør at et stort passasjerfly kun losses av ett serviceteam i stedet for tre team som tidligere.


Saksayam ga THAI og bagasjebehandleren BFS en måned til å komme med en plan for å utbedre problemet innen, ellers ville departementet finne et nytt selskap til å utføre bagasjehåndteringen.


"Det er mange operatører der ute som er i stand til å håndtere store volumer bagasje i tide," sa han.

Flypriser Thailand

Saksayam beordret også flyplassen til å sette inn flere ansatte ved taxibillettautomater og venteområder for å hindre passasjertrengsel, samt åpne flere kjørefelt for drosjer i rushtiden. Målet er å redusere taxiventetiden til 10 minutter per passasjer.


Suvarnabhumi lufthavn forventes å ta imot 130 000 passasjerer per dag i desember når turistsesongen topper seg, en økning på 13 % fra novembers 115 000 per dag.

Kilde: The Nation Thailand

Comments


bottom of page